Hurra för våren

publicerat i Allmänt;
(null)
Moder Måne igår kväll.

Har man bott många år i Uppsala vet man att Valborgsmäss, sista april, är något "heligt". På gott och ont. Mycket är kul och trevligt, annat är mindre trevligt. Det första är samvaro, forsränning, fest, skumpa, körsång, mösspåtagning mm, det andra är fyllan, ensamhet, självmord...så olika kan det vara...

Har inte varit i Uppsala på sista april på "evigheter". Senaste gången var en "nostalgitripp" :-) 

Valborgsfirandandet kom till Sverige från Tyskland under medeltiden. Eldarna fanns tidigt med. Sedan 1400-talet firas dagen till minne av det tyska helgonet Valborg. 

Natten mellan valborgsmäss och första maj uppfattades förr som magisk. Man trodde att oknytt och annat "övernaturligt" var ute och flög så man förde oväsen och tände eldar för att skrämma bort dem. 

I år är nog denna natt lite magisk. Inte på det sättet att man behöver vara rädd. Men vi firar vårens återkomst, liv och födelse och det är fullmåne i natt. <3. 
(null)
Sent i går kväll

Kanske går vi ner till sjön och ser på brasan ikväll, jag och maken. Om det inte blåser för kallt. Kanske stannar vi hemma och njuter av god mat och av att bara vara. (Maken är i stan hela dagen och jobbar, ingen "klämmåndag" här inte)

Jag känner så här: vintern rasat ut- äntligen-HURRAA!!!  

Grattis till kungen som fyller 72 år idag. 

Och ja, det var väl allt för idag ;-) 

HURRA FÖR VÅREN! 
❤️


Taggar: #valborg#sistaapril#uppsala#fullmåne#magisknatt#levevåren#hurra;

Kommentera inlägget här :