Himlen i sjön och ringar på vattnet

publicerat i Allmänt;
(null)
Hav har sin skönhet, sjö har sin. Jag älskar havet men också alltmer sjöar. Sjöar har en härlig mystik som jag gillar. 
(null)
Himlen i sjön och ringar på vattnet. 
(null)
Skönt att vara på bryggan en varm dag...
(null)
Och det sedvanliga kortet: "Tådoppet" I år ljuvligt. Önskar att jag tagit badkläder med så att jag kunnat doppa hela kroppen i det varma vattnet! 
(null)
Igår var det tre veckor kvar till midsommardagen men i naturen ser det ut som midsommar redan nu. 
(null)
Älskade smörblommor! 

Det där var bilder från igår eftermiddag. Att sitta på bryggan, som nu är lagad, är gott för både kropp och själ. Sländorna flög omkring oss, tärnor flög ovanför oss , skräddarna gled omkring på vattnet, fiskar sprattlade till och skapade stora ringar på vattnet och långt borta såg vi tranan spatsera omkring. 

Idag:
Staden. Bor man i en av vårt lands största städer skrattar man väl åt det vi kallar "rusningstrafik" här i Gävle. Ändå muttrar vi lite. "Det är det där rödljuset", konstaterar vi och står stilla tillräckligt länge för att hunden ska vakna, sätta sig upp och flåsa...;-) 
Bor man nära havet får man finna sig i att det alltid blåser...nja, men det är ju inte sant, det blåser inte alla dagar. Men idag blåser en frisk vind. Det är skönt! 
(null)
Nu börjar det fyllas på med båtar i hamnen. Love it! <3

4 juni: Idag har min svärmor namnsdag. Grattis till henne och alla andra "solar" :-) Det är också min fars födelsedag men han dog för 19 år sedan. Det känns avlägset men ändå inte på något märkligt sätt. 

Jobbat och träffat fin vän, alltid lika mysigt. Nu åter i torpet. Det blåser kraftigt. Parasollet hade vänt ut och in på sig och såg lite lustig ut. 

Lite märklig vecka nu, med en helgdag mitt i veckan. Två klämdagar åt båda hållen ;-) 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #himlenisjön#ringarpåvattnet#stadsliv#torparliv;

Kommentera inlägget här :