Sänka farten

publicerat i Allmänt;
"Det finns mer i livet än att öka farten"
Mahatma Gandhi
:-)

Jag försöker ta till mig detta nu när jag inte klarar av att "vara i farten". ;-)

Och tiden den går... och kommer...
I morgon är det dags för sommarsolståndet. Och i och med det så kommer pessimisterna att börja tjata: "nu går vi mot mörkare tider"...
Visst, men det går låååångsamt :-) 

Jag stod ute på gården vid tvåtiden i natt. Det var varmt och ljust. Inte fullt dagsljus men ljust. Vinden hade lagt sig. Fåglar kvittrade. I övrigt tyst. Magiskt. Magisk sommarnatt. 

Och vad gjorde jag ute vid den tiden? Hi hi ..I gamla stugan finns ingen toalett, vid behov får man ta sig till lilla stugan. Och nöden har ju ingen lag. ;-) Vid akuta fall finns potta. Men allvarligt, ner på pottan vid min ålder går bra, men upp....;-)) !!!!



Jag är mer orolig för att vi rent politiskt går mot mörkare tider. Och det går snabbt. Om vi alla känner ansvar, läser partiprogrammen och röstar med hjärna och hjärta så behöver det inte bli så. 

(null)
Nej, jag röstar inte blått ;-) Men jag älskar färgen. <3


Idag är det internationella flyktingdagen. Vi ser sällan bilder på flyktingar numera men antalet ökar hela tiden. Just nu är 68 miljoner människor på flykt...De flesta flyr inom landet. De länder som tog emot flest flyktingar förra året var Turkiet, Iran, Libanon, Uganda och Pakistan. 

Nej, inte Sverige. Här i "andrummet" planerar somliga politiker för "återvändandet". Till länder i krig, fattigdom, förföljelse, terrorism...
Jag klarar knappt att argumentera emot längre, att prata om människovärde för människor som inte vill lyssna eller förstå. 

Hoppet bär jag ännu inom mig men det blir allt svagare. Vad känner du? 

Nya bilder dyker upp. På gråtande barn som skiljs från sina föräldrar vid gränsen mellan Mexico och USA...
I mitt hopp ingår att ha tillit till att "störst av allt är Kärleken"...men det är svårt det där...med tilliten...ibland...just nu...

Full fart? Var rädd om Dig! 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Taggar: #intefullfart#flyktingdagen#ljusasommarnatten#denblåfärgen;

Kommentera inlägget här :