”Farmor, nu städar du dockhuset...”

publicerat i Allmänt;
Hen ger sig inte. Ekorre B. Trots att ekorre A jagar bort hen varje gång hen närmar sig "fågelmatarna". Ekorre B försöker hela tiden "smyga" sig fram från olika håll men blir ändå alltid uppjagad i tallen under ett fasligt tjattrande och tvingas ta det mycket långa hoppet mellan tallen och granen....Dramatik på hög nivå ;-) 

Fru Sädesärla tar god tid på sig med morgonputsen. Talgoxarna och domherrarna passar på att äta när Ekorre A jagar Ekorre B. Fågelkvittret är enormt och det är ingen tvekan om att parbildning pågår bland småfåglarna.

Jag tackar min skapare att det blåser en ljum vind denna dag som börjat väldigt varm och som senare ska övergå i hetta.
Frukost ute. Denna dag då jag är ensam i torpet. 

Spåren efter Izabelle finns överallt. Jag blir varm i hjärtat av att se dem. Dagen kommer att innehålla en hel del "plock" ;-) 

"Farmor, nu städar du i dockhuset till nästa gång jag kommer", sa hon bestämt. "Jag lovar!" (En mus har varit där och levt om)

Jag gick och la mig före tredje perioden igår kväll. Så trött var jag. Missade tydligen en riktig rysare! Grattis Tre Kronor till guldet!!!

Och så var det det där med "han som predikade så häftigt på prinsbröllopet" ;-) Nu har jag hört att han är biskop i alla fall...;-) Nåja, spelar roll? Biskop eller pastor eller både ock? Spelar ingen roll för min del, hans ord är det som spelar roll :-) 

(null)

(null)

(null)
Det gamla äppelträdet blommar nu mer än vad vi någonsin sett det göra tidigare. Det känns som ett mirakel nästan. Växtkraft!  <3

(null)
Den gula Dagliljan, som jag fick i present förra året, blommar också nu. Så vacker! <3

Och göken gal och gal...i öster...tröstergök.

Jag har sovit uppe i sovrummet i gamla stugan några nätter. Mitt i natten 
hör jag ljud jag aldrig hört här förut. Bankningar och det låter som om någon går därnere i köket och "stökar" ;-) Jag brukar somna om ganska snart. I vaket tillstånd funderar jag på hur och varför "någon" dykt upp först nu efter alla dessa år? Det enda jag kan komma på som vi tillfört på senare tid är den gamla vackra symaskinen...och den gamla amerikakofferten...hm....;-) Ingen av dem har fått någon bra plats ännu utan står i den totala röran i "salongen"...kanske därför det "spökar", någon är kanske missnöjd? Ska åtgärdas snarast! :-) 

Ser att ett nytt regemente är invigt på Gotland.  Statsministern och övriga på bilderna är så glada. Jag tycker att det är sorgligt att vi åter måste bygga upp vår försvarsmakt. Att hotet mot oss är så stort nu. Gotland ligger ju strategiskt till där ute i Östersjön...sorgligt...:-(

Till sist: Ur härliga boken "Naturdagbok" av Marjolein Bastin:
(null)
Livets hårda skola ;-) 

Var rädd om Dig!
Hoppfullheter
❤️

Taggar: #äppelträdsblom#städadockhus#varmihjärtat#spöken#försvar#dramapåhögnivå;

Kommentera inlägget här :