Godmorgon, viftar svansen

publicerat i Allmänt;
Det är natt. På väg mot gryning. Ligger i sängen och fäktar med armarna. Slår på täcket, väggen, kroppen, i luften...drar täcket ända upp över huvudet...sov! Kastar desperat av mig täcket, när det blir för varmt därunder...pang! Jag lyckas krossa blodsugaren. Skönt nu ska jag sova...nä! Det iiinar runt örat och och det sticker till både här och där på kroppen och sen kliiiar det! Jag sätter mig upp: "Kom igen då!" Det är väl en fight som kan liknas vid David mot Goliat...där David garanterat vinner! Klockan tickar på...04.35...en röst från barndomen: "Låt den sitta och suga så dör den sen och det kommer inte att klia"...funkar dåligt, det är de där reflexerna...04.45... Jag slumrar till. Uttröttad. 
Då vaknar hunden...
"Godmorgon" viftar svansen. 

(null)

Dagen är mycket varm. Men en kortare promenad med gamla hunden är nödvändig. Gräset är snustorrt och vägen likaså. Det dammar om den. Här där det för bara en kort tid sedan var översvämningar och stora gropar. Endast en liten, svag vind svalkar till då och då. 
Efter en lååång vinter kastades vi rakt in i sommaren! 

Torkan bekymrar mig. Det brinner runt om i vårt land och bönderna oroar sig. Det behövs regn. Moder Jord är törstig. 
Nej, jag klagar inte, jag bara konstaterar. :-) 

Hunden flåsar. Jag hittar till slut det mest svala (enda svala) rummet. I sovrummet på övervåningen i gamla stugan är det endast + 21 grader...efter en stund kommer hunden till ro...

Vi har nu, varje dag, besök av två katter här på gården. De smyger omkring här på jakt efter byte. Bra! Kanske behöver vi inte införskaffa råttfälla trots allt? :-)

(null)

+29. Fåglarna kvittrar. Jag förstår min frissa som igår sa att "det känns lite tungt" nu när sommaren är här så tidigt och hon har fortfarande 8 veckor kvar till semester...Vi har ju längtat ändå sen förra sommaren, som var kall, efter sol och värme. Och när den kommer får man nästan panik! "Tänk om det är nu sommaren Är och resten blir dålig?"

Nej, nej...sommaren kommer att vara perfekt! Lagom med sol och värme, regn på nätterna och några få regniga men varma dagar! Vad sägs om det? Bra? Ja, men då bestämmer vi det då! ;-) 
(null)
Åh, det kom ett moln för solen. Skönt.
(null)
Det ultimata mellanmålet en sån här dag ;-)

Var rädd om Dig, i både värmen och solen. Att uppsöka skugga är klokt ibland. :-) 

Fullmåne i kväll. <3

Kärleksljus
❤️


Taggar: #myggjakt#torrt#varmt#glass#fullmåne;

Kommentera inlägget här :