En del av mig

publicerat i Allmänt;
Vilka spår vill jag lämna efter mig när jag gått till ljuset? 
Tänker jag när jag rensar ut bland alla grejer. Nej, jag "döstädar" inte, jag städar för livet, för den tid som är nu. 
Spåren...ah, tavlorna/målningarna...vem sjutton kommer bry sig om dem sen? Fast jag behåller dem nog ändå. Min själsresa finns där i dem. Min kamp och ångest, men även mitt öppnande mot andligheten. Vad som händer med dem sen när min resa är över...det spelar ju egentligen ingen roll. 

Pärmar med minnen från min "karriär"...fniss..."karriär"...jojo ;-) Papper, papper, papper..."bevis" på att jag ändå "var något", att jag behövdes...
Blir sittande med barnteckningar. Alla dessa barn jag mött och jobbat med...de är vuxna nu allihop, lever sina liv. Kan bara hoppas att jag och mina kollegor lyckades så små frön av tillförsikt och självkänsla hos dem. 

Pärmarna töms. Betyg och intyg fyller ingen funktion längre. 

Foton och fotoalbum som ska delas upp och framförallt slutföras...det är ett mastodont jobb! Att göra på "ålderns höst". ;-) fniss...igen...
Praktiskt med dagens teknik...(så länge man har ström) men även där behöver rensas...

Vad behöver jag i dag? Hm...nya skor och en ny jacka...det gamla är utslitet...

Och alla "grejer" i lådor och skåp? 

Böcker rensas ut lite då och då. Inget slängs, det finns second hand att lämna till. 
Mitt latinsk-svenska lexikon står kvar i bokhyllan...till ingen nytta alls...men kanske som ett "bevis" på att jag tillhör de få som läst latin? Ett spår att lämna kvar? Nja...det säger inget om vem jag var/är, bara vad jag satt i skolbänken och tragglade med...(fast latin var kul!)...lexikonet "ryker" nog snart det med ;-).

Mina blogginlägg kommer kanske finnas kvar. Ett tag. Mina dikter och verser funderar jag på att skriva ut och samla i ett dokument. För min egen skull. Liksom målningarna är de en del av mig. Samlade intryck och uttryck. 

"Den som har mest saker när hen dör, vinner." Det dummaste uttryck som finns men samtidigt säger det mycket om den tid vi lever i.

"Du kan ingenting ta med dig när du dör"
Sannare ord. 

Det finns massor med saker som jag har svårt att skiljas från, trots att de bara ligger i någon låda och skräpar. Saker som inte kommit med i tidigare utrensningar. Hm...dags att läsa en Feng-shui-bok igen kanske? ;-) Få en knuff i rätt riktning...Skadar aldrig med repetition. 

Smycken ska bäras och porslin ska användas, anser jag. Även "finporslinet" som står där och väntar för alla speciella tilldragelser...Så jag dukar med Ostindiatallrikarna en helt vanlig torsdag :-)

(null)
På ena sidan...hund, apa, gubbe...???
(null)
På andra sidan...en glad mun på en ...ja, vadå? ;-)

Det var allt från hockeyänkan och hunden i vänteläge, idag. 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #endelavmig#intryckochuttryck#diktochmålning#spår;

Kommentera inlägget här :