Ljuset och mörkret

publicerat i Allmänt;
För en tid sedan utfördes ett terrordåd mot muslimer i moskeer på Nya Zeeland. Idag vaknar vi till nyheten att terrordåd skett mot kristna i kyrkor på Sri Lanka. Det är skrämmande. Skrämmande och mörkt. 

De kristna firar påskdagen till minne av Jesu uppståndelse. Kvinnorna kom till graven och stenen var bortvältrad och i graven fanns inte Jesu kropp längre. Enligt Bibeln. Livet hade vunnit över döden. Ljuset vann över mörkret. (Att det finns människor, mest män, inom kyrkan som fortfarande inte accepterar kvinnor som präster....det är mörker)
(null)

I vårt land finns ett kristet parti med en kristen partiledare. Om man nu kallar sig kristen varför tar man inte Kristus (Jesus) ord på allvar? Orden om alla människors lika värde och kärleksbudskapet???Ursäkta, men jag får det inte att gå ihop. Det finns inget ljus i okunskap och fördomar. 

Agneta Pleijel skriver i DN idag om vårt lands kultur. Vad är kultur? "Kulturens yttersta grund är hållningen till den andre." Skriver hon bl a. Läs gärna det hon skriver! Det är mörk och viktig läsning men om vi börjar handla rätt så kommer det att ljusna. 

Naturen. Där jag finner kraft. Våren som är ljuset efter mörka årstider. Allt väcks till liv igen. Pånyttfödelse. Ljuset vinner över mörkret, igen.  (null)


Det finns människor som lyser starkt. Här är två av mina favoriter:  (null)
Linnéa  Claeson och Hedi Fried. Två kämpar. Två ljus i mörkret. <3 <3 När Linnéa tillägnade sin dans till sin vän Hedi i Lets Dance i fredags så grät jag lite. Det var så vackert. Så ljust. Bilden är från Fb. 

Jag har ännu inte sett filmen Sameblod, men ikväll ska det bli av. Den går på TV2. Klockan 21. 

Men innan dess ska jag vara ute i ljuset och fågelkvittret och inne i gamla stugan och rensa ut vintern. Det är nästan så att man börjar se att det är ett kök där och inte ett förråd ;-) 

I morgon bär det iväg på Dalaäventyr...

(null)

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Taggar: #ljuset#mörkret#fördomar#okunskap#kultur#kristendom;

Kommentera inlägget här :