Det livet lärt mig

publicerat i Allmänt;
(null)
Gårdagskvälkens vackra fullmåne. Magisk :-) 

Påskafton. 
Jag sitter i solen och tänker på förlåtelse och försoning. Något jag kämpar med varje dag. Kan försoning vara möjlig utan förlåtelse? Jag vet inte. Är försoning alltid självklar efter förlåtelse? Nej, det tror jag inte. Det band som brustit kan inte alltid lagas. 
Jag tycker inte om uttrycket "det är aldrig bara den enes fel att två träter"...jodå, det är det ibland. Uttrycket tar för givet att den ene bara ska ta emot och inte säga ifrån. Det finns människor som gillar att provocera och inte ger sig förrän de får mothugg. Det finns människor som får näring av att provocera. Det finns människor som vill utöva och missbruka sin makt. Det har livet lärt mig. 

Förr trodde jag att människor alltid gjorde sitt bästa i den situation de var i då. Inklusive mig själv förstås. Ofta är det så men...inte alltid...där måste förlåtelsen in. Även att förlåta sig själv...

Där försoning inte är möjlig är det nog bäst att gå skilda vägar. Gäller alla sorts förhållanden. Att sen försonas med sig själv...det är ett helt projekt...känner jag. :-)

Det här har livet lärt mig. Du kanske har annan livserfarenhet men en sak tror jag vi kan vara överens om: bär aldrig omkring skuld och skam som inte är din. <3

Påskafton
En minst sagt strålande dag. Sol och värme. En ljum bris. Sädesärlan trippar omkring på gräsmattan. Fågelkvittret är enormt. Vi har besök av fem ivriga ekorrar som hoppar omkring i träden här. Hunden söker skugga.
Maken och sonen bygger byggnadsställning, jag räfsar bland hallonsnåren. 

(null)

Hi hi...fast vi har redan ätit upp vårt påskgodis...:-D

(null)
Vackra påskägg. Bilden hittade jag på nätet. 
(null)
Från församlingsbladet. 

(null)
"Titta! Där är de ju, de underbara blå sipporna!" <3

(null)
Här är ännu en blå skönhet som blommar: scillan! <3

(null)
Påskliljan. <3 Bilden är tagen på vår gård för några vårar sen. Den blommar ännu inte denna påsk. 

Ljus!
Solljus!
Kärleksljus
❤️


Taggar: #påskafton#värme#fullmåne#påskägg#försoning#förlåtelse;

Kommentera inlägget här :