Vår i sinne

publicerat i Allmänt;
(null)
"Vår i sinne" av Vojko Gasperut (munmålare)

VÅR! SOL! VÄRME! 
Sätter mig ute och vänder upp ansiktet mot solen. Underbart! 
Varm är jag ännu inombords av alla glädje och lyckoönskningar som strömmade emot mig efter att jag skrev om Balder igår. Så mycket kärlek! Tack <3 Leverans i maj :-) 

(null)
Även "gammelhunden" tycker att det är skönt i solen. Lyckligt omedveten om vad som hända skall i maj...<3

Tankarna ilar iväg...

Man kan ju undra...i alla fall gör jag det...hur mycket ett människoliv är värt i förhållande till en byggnad t ex en kyrka. En insamling för återuppbyggandet av Notre Dame har hittills gett en miljard euro. Pengar finns. Allt handlar om fördelning..Säger bara det...för jag undrar..över den märkliga tid vi lever i...jag vet, jag är jobbig och obekväm för många i mitt tänkande...jag vet...och jag tänker fortsätta vara den jag är...;-) 

Jag gillar vackra byggnader. Vare sig det handlar om en hälsingegård eller ett slott, en landsortskyrka eller en katedral med rosettfönster. De har sin historia allihop. Målningar och fantastiska utsmyckningar. Hantverk. Människors möda och slit. Kulturarv. Helgedomar. Ordet helig betyder avskild. Så har jag alltid känt det i kyrkan. Att där är jag avskild från gud. Fast det sägs att det är där man ska möta gud. Jag möter gud överallt annars...en kärleksfull gud...källan, skaparen, kärleksenergi, ljuset...ingen han eller hon, ingen herre, ingen fader eller moder, ingen domare...Jag är uppväxt med att "det är fel att ha en privat tro"...men mina upplevelser av gud är rätt för mig, vad än kyrkans läror säger. 

Ett + för TV4:nyheternas rubrik: "Påven mötte Greta"...:-) Det anspelar på att det är Greta som är den viktiga och inte tvärtom...;-) Visst är det stort att Greta får träffa en av världens mäktigaste män, men det är ju lika stort att han får träffa henne! :-) Eller vad tycker du? 

Vi har öppnat dörrar och fönster i båda husen idag. Låter vårvärmen komma in och släpper ut vinterkylan. Så skönt. 

(null)

Var rädd om Dig! Du är Värdefull!  
Kärleksljus
❤️


Taggar: #vårisinne#människovärde#katedraler#öppnadefönster#gudstro;

Kommentera inlägget här :