Det viktiga

publicerat i Allmänt;
Ibland händer det...att man upptäcker en film som är något extra. "Dolda tillgångar" är en sådan. Fascinerad av dessa tre starka, superintelligenta och charmiga kvinnor. Filmen bygger på verkligheten. 

"Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön- och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort." Wikipedia

(null)

Katherine Jackson. Matematiker. Fick presidentens frihetsmedalj 2015. Om jag förstått det rätt så fyller hon i morgon 101 år. 

Dorothy Vaughn. Matematiker. "Mänsklig dator".Programmerare. Första färgade överordnade inom NASA. 1909-2008

Mary Jackson. Matematiker. NASAs första svarta kvinnliga ingenjör. 1921-2005 

I filmen skildras hur dessa afroamerikanska genier får kämpa extra mycket i det segregerade USA.  
All ära till dessa kvinnor! <3 Och så bra med en film som lyfter fram dem ur historiens dunkel. Klart sevärd film!!! :-)

Söndag. Sol och värme. Min faster och farbror messar från Gotland och önskar att vi vore där. Jag önskar också att vi var där...det känns så tomt att inte vara där i slutet av augusti som vi brukar. Jag har det väldigt bra där jag är, men själen längtar efter både den friden jag känner på ön och påfyllningen av kraft inför höst och vinter. 
Men nu är det som det är. Punkt. Slut. 
(null)
Maj-19
(null)

Ön finns väl kvar i vår, hoppas jag ;-) 
Vi har väl alla våra smultronställen ;-) 

Söndagens kloka ord lånar jag från Fb:

(null)
<3

Kärleksljus
❤️

Taggar: #doldatillgångar#genier#längtantillön#detviktigaste;

Kommentera inlägget här :