Jag är en del av detta

publicerat i Allmänt;
(null)

Tänk vad man kan längta...
Till sitt rätta element. 
Havet. Stranden. Vågorna. Bruset.
Barfota. 
Ljuset.
Där himlen möter havet. 
Vandra. Vada. Bada. 
Kroppen njuter. 
Jag känner friheten.
Själens frihet.
Tången. Doften. 
Solnedgången. 
Jag är en del av detta.
Jag smälter samman med alltet. 

Tänk vad man kan längta...
<3

(null)


Längtan finns där hela tiden men blossar upp starkare när jag tittar på bilderna från tidigare somrar. Izabelle vill kolla bilder så vi bläddrar, skrattar och minns. Bilder på henne som riktigt liten. Bilder på vovvarna. Bilder på hennes föräldrar. På mig och farfar. Bilder på hennes bror och bilder på hennes släkt och på familjens vänner. Minnen. 

Glassförrådet är påfyllt. Maken, gammelhunden och Izabelle har varit i stan och handlat. ;-) 
Nu är det dockorna som gäller. Min gamla "Petra" är med också. Kläderna är hennes. Och nu har Petra äntligen "blivit gift". Med Ken. ;-)
(null)


Nu mullrar åskan här. Kanske stämmer varningen om stora vattenmängder? Eller blir det bara en åskskur? Denna sommar är verkligen "från och till" ;-) 

Och vad gör jag med min längtan? Just nu kan jag inte göra någonting. Jag bär den inom mig. Vi har väl alla vår speciella längtan? Även om vi har det bra som vi har det, är tacksamma och nöjda, så bär vi nog alla längst där inne en längtan. Vad den består av och handlar om är personligt. Jag pratar inte om drömmar, jag pratar om längtan. Periodvis längtan eller kanske livslång längtan. Ibland kanske bara en känsla, ibland ett bestämt mål..

En stor författare har gått ur tiden. Nobelpristagaren Toni Morrison. RIP.
Jag har inte läst så många Nobelpristagers böcker men Tonis  "Tjärdocka"  läste jag, för många år sedan. Minns att jag tyckte om den. 

Hoppfullheter
❤️


Taggar: #längtan#jagärendelavdetta#havet# dockor#tonimorrison;

Kommentera inlägget här :