Religion ur min synvinkel

publicerat i Allmänt;
Det är Söndag. Så jag tycker att det passar bra att skriva om religion. Positivt och negativt ur min synvinkel. Om du inte är intresserad av religion eller andlighet: sluta läsa nu ;-) Det är ett sånt laddat ämne. 

(null)
Har "stulit" denna fantastiska bild från Fb. Den uttrycker precis det jag känner. 

Jag är inte ute efter att såra eller döma religiösa människor. Jag har full respekt för religioner. Full respekt för andras tro, så länge det inte är påtvingat, stagnerat eller bygger på kvinnoförakt. 
Men när det gäller mig själv så har jag kämpat mig fri från religionens grepp och känner mig fri i andligheten. Frihet är viktigt för mig. Frihet att känna, uppleva, tro, tänka...Det betyder inte att jag inte tror, men jag ingår inte i något  trossamfund , något färdigt koncept. 
Jag är uppväxt och uppfostrad i tron att troende människor alltid är godare människor  än icke  troende. Jag anade att det inte stämde. Och jag lärde mig den hårda vägen att så var fallet... Det var en dyrköpt lärdom. 

Min själ är inte religiös. Den kan inte inordnas i ett färdigt mönster eller tystas. Min själ har inte behov av färdiga ritualer, böner eller liturgi. 

Min Gud  är skapare och källan och bara kärlek. Kärlek är den enda trosuppfattning jag kan ta till mig. Men nu är inte allt "ljus och kärlek" så jag väljer andligheten. Old age. Min själ är fri där. Där möter jag ljuset och skuggorna. Dåtid och nutid. Och jag bryr mig inte om att människor tycker att jag är "flummig". Det bjuder jag på. :-)

(null)

Och apropå religion. Vi har religionsfrihet här i vårt land. Tack och lov. Men tydligen måste en del påminnas om detta. Alla har rätt att tro. Alla har rätt att be. Alla har rätt till sina religiösa ritualer. Även busschaufförer...Det kända exemplet i nutid där en busschaufför bad under paus/rast, vilket det blev stor uppståndelse kring. Oroväckande. Religionsfriheten är kanske något vi snart måste kämpa för att behålla???

Ser så härliga bilder från Prideparaden i Gävle igår. Sån glädje. Så mycket kärlek. <3 Ser att Svenska Kyrkan i Gävle är mycket engagerad i pridedagarna. Härligt! Heja alla som vågar stå upp för kärleken! <3

Det blev stan idag. Lite pö om pö får vi vänja Balder vid stadslivet. Han blir lite ängslig och stressad av alla ljud, alla bilar och människor. Eftersom han tror att han känner alla och vill hälsa så blir det ju lite stressigt. Lägenheten och hissen tror jag han snabbt kommer acceptera. :-) 
(null)
"Man är ju liksom inte van vid stadslivet..."

Tack för att du ville vara här och ta del av mina tankar. Välkommen åter! 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #religion#rättenatttroochbe#andlighet#frihet#hundochstadsliv;

Kommentera inlägget här :