Godheten och Sanningen

publicerat i Allmänt;
(null)
Mina fina, sköna fårskinnstofflor som jag fick i julklapp. <3

Vi njuter av livet i torpet. Balder är överlycklig över att vara på "sin" gård, far runt som en tok här. Skönt för honom att få sträcka ut ordentligt. Ibland ger han sig på sin betydligt lugnare brorsa. "Kom igen, nu då!" Pavvo gör några försök, tar några språng men blir sen lite irriterad på sin jobbiga lillebror. Och säger ifrån, lite lätt. 

Inomhus sprakar brasan och värmer gott. Det är fuktigt ute och det blåser. 

Ser bilder från ishala vägar norrut. Ser fullständigt livsfarligt ut. Måtte alla anpassa hastighet och avstånd och helst ha dubbdäck. Många som drar till fjälls vid nyår. 

I morgon är det sista arbetsdagen för detta år. Om en vecka är det trettonhelg och sen börjar vardagen igen. 2020...

Jag har mina önskningar inför 2020-talet. Väl medveten om att de är naiva men likväl så tror jag att det finns många som önskar samma sak. Här följer ett par av dem.  Jag kallar önskningarna för drömmar...

Inför 2020-talet: 
Drömmen vore att återupprätta Godheten. Hur kunde det gå så illa att Godhet blev något fult, naivt, fel? Något att håna. 
Vad är Godhet? Med mina ord är det omtanke, viljan att dela med sig och hjälpa till, öppna hjärtan. Kärlek. Solidaritet. Medmänsklighet. 

Jag har en dröm om att människor, alla människor, ville söka Sanningen. Faktaresistens är ett ord och ett fenomen som varit alldeles för tongivande de senaste åren. Vad händer när människor väljer lögnerna? Det vet vi nu. Vi visste förut också men ändå upprepas historien...

Jag har fler drömmar förstås. Och även personliga. Precis som du som läser detta har. 
Vi får aldrig sluta drömma. Vi får aldrig sluta kämpa för det goda och sanna. 

I ett samhälle byggd på lögner och rasism är vi alla förlorare. 

Var rädd om Dig! 

Drömmar om godhet
❤️

Taggar: #godheten#sanningen#ishalka#drömmar#önskningar;

Kommentera inlägget här :