Läst, sett, hört

publicerat i Allmänt;
(null)
Ett av mina fönster. Svarta keramiken: Eva Sjöqvist. Glasvaser: IKEA. Tavla: Christina Gottfridsson. <3

Livet händer...hela tiden...det känns så påtagligt när man ser på Mandelmanns...i första programmet är det vår. Det föds kalvar och lamm bl a. De är så söta och det finns så mycket kärlek och omsorg mellan djuren och människorna. Det knoppas och det sås och det ympas och lagas god mat. Allt är så där vårligt och pånyttfött och vackert. Som vårar ska vara. Ännu visste ingen då om den sommar som väntade. Hettan, torkan, vattenbristen...och dess katastrofala följder för djur och människor...att se de sista avsnitten kommer att bli svårt...
Livet. Födsel och död. Och allt däremellan.  Planer som går i stöpet. Beroendet av föda och vatten. Nödslakten. Klimatet..De svåra valen...de nödvändiga valen.Livet här på jorden. 

Och klimatet...ja...det känns väldigt märkligt att läsa Malena Ernmans bok om bl a dottern Gretas fantastiska kunnande, mod och engagemang, samtidigt som hatet och förtalet mot Greta och föräldrarna växer i sociala medier. Önskar att alla läste boken...men det är väl för mycket begärt...Boken innehåller så mycket kunskap om både klimathotet och om autism och ADHD. Kunskap vi alla i vårt land behöver. 

Det är skillnad på straff i USA och straff i Sverige. Stor skillnad. Konstaterat efter att ha läst om "den älskade (?) TV-profilen" som åkt fast för att ha sexuellt ofredat tonårspojkar i USA...Han riskerar upp till 15 års fängelse. 
Först var min reaktion: "Nämen, han kan det ju inte vara, han är ju så gammal..."  Sen insåg jag: "vem vet hur länge han varit pedofil?" 
Okey, han är inte dömd ännu, så jag slutar med detta ämne nu...


Hur ska jag nu kunna avsluta detta på ett positivt sätt? ;-) 

Hittar inget, så det får bli det vanliga: 
Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :