Sjusovardagen

publicerat i Allmänt;
(null)

Dagen får bli som den blir...varm men tack och lov en frisk vind. Jag vilar. Vovvarna vilar. Inomhus. Maken stannar inomhus men yngste sonen på besök sitter ute i solen och jobbar. 
Jag mår lite bättre idag och verkar få behålla den lilla mat jag äter. Tack och lov för vätskeersättning! Bör alltid tillhöra husapoteket. Recept på eget:

Recept på vätskeersättning för barn över 1 år och vuxna
1 liter vatten
6 tsk socker
1/2 tsk salt
Koka upp vattnet och låt svalna. Blanda med socker och salt och rör tills det löst sig. Källa: vårdguiden

Läser intressanta råd om hundar och värme. Ta inte med hunden till stranden. Att simma och springa i vattnet tar så mycket energi att när hunden sen möter den extrema värmen på land är kollapsen ett faktum. Låt hunden stanna inne under varma dagen, i svalaste rummet. Tänk på att asfalten blir väldigt varm (över 40 grader) såna här heta dagar. Tillgång till vatten att dricka är livsnödvändigt men det ska inte vara iskallt! 

Sov du länge i morse? ;-) Det är Sjusovardagen idag. 
Intressanta fakta: Enlig mig ;-)
Sju sovare, sjusovardagen eller sju sovares dag infaller 27 juli. Fram till år 1901 var dagen en helgondag i Sverige. De sju sovarna var enligt en legend sju fromma män som insomnade omkring år 250 under den romerske kejsaren Decius förföljelser mot de kristna och som sedan sov i nästan 200 år.
Källa: Wikipedia 

Grattis Sarah Sjöström till VM-guld! Du är otrolig! 

Till sist, 2 söta och peppande bilder och ord:
(null)

(null)

Så det så! ;-) 

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #sjusovaredagen#hundarochvärme#vätskeersättning#perfektkropp;

Kommentera inlägget här :