Det är bra för psyket, förstår du ;-)

publicerat i Allmänt;
God söndag. 
Ordet för dagen är Blötsnö. 
Blötsnö i mängder. 

Lördagen handlade bara om avkoppling. Avkoppling framför tv:n. SVT play. Vi körde ett "maraton" jag och maken. Dvs vi såg en hel serie. En serie vi båda fastnat för. En engelsk kriminalserie/drama. "Saknad, aldrig glömd". Säga vad man vill om engelsmännen men drama är de experter på. Här finns mänskliga känslor och livsöden med. Mycket bra. 

Verkligheten:
Nu är det farligt med ägg igen...suck....finns det något man kan äta eller dricka utan att riskera att mötas av rubriken "farligt" en vacker dag?

Fredagens terrordåd...det finns egentligen inga ord...
Men jag tänker på hatet. När islamister slår till mot oss i västvärlden, den "kristna" världen, kommer frågorna som t ex: "varför hatar de oss så mycket?"...nu får vi ställa oss frågan: "varför hatar vissa "kristna" människor muslimer?"
Människor...människor...människor...vi är alla människor...

Jag vet, egentligen handlar det inte om religion, det handlar om makt...
Jag är lika rädd för terrorn vare sig den är vit eller mörkfärgad. Men jag är inte rädd jämt. Då skulle jag ju inte kunna existera här och nu. Vi kallas ofta blåögda och naiva om vi inte förstår hotet från islamister i vårt land...men vi är ju lika godtrogna om vi inte förstår hotet från högerextremister...extremism föder extremism...
Men som sagt, det går inte att leva om man ständigt ska vara livrädd. 

Så jag fortsätter äta ägg...
Märklig slutsats? Jag vet, det är sån jag är...lite märklig...hi hi...

Dagens roligaste: när Frida Hansdotter kör sitt sista tävlingsåk i karriären, iklädd Sverigedräkt och delandes ut kanelbullar till åskådarna!!!
Vilket läckert initiativ! :-)

Dagens rekord: i fredags klimatstrejkade över 1,5 miljoner elever, på 2083 platser i 125 länder på alla kontinenter!!! Heja Greta! <3

Dagens snurrigaste: är jag...plockar bland alla mina tavlor som bara ligger i lådor och skräpar. Nu ska några upp, tänker jag och flyttar foton till "farfarsskåpet" och ställer upp några utvalda tavlor. Och sen säger ryggen: "jaha, och vad var det där bra för?" "Tja...jomen, det var bra för psyket, förstår du!"  Svarar jag och lägger mig och sträcker ut ryggen. "Skärp dig!", väser jag till ryggen. :-) 
(null)
Blev ganska bra...:-) 

Frid och Fred
❤️

Taggar: #braförpsyket#blötsnö#tavlor;

Kommentera inlägget här :