Förr och Nu

publicerat i Allmänt;
"Din klara sol går åter upp"...
Sjöng vi elever på morgonbönen i klassrummet och fröken trampade på tramporgeln, sjöng för full hals och kastade ilskna blickar på dem som inte sjöng. :-)
Jag ser bilden framför mig och tänker att "hjälp, det låter som om jag var 100 år gammal"...Har jag verkligen upplevt det?  Ja, det har jag och jag tror inte att jag eller mina klasskompisar mådde dåligt av det. Inte heller tror jag att någon kom till tro pga av detta. Snarare att det hade "avskräckande" effekt. För att det var så tråkigt. ;-) Det här var ju på den tiden som popmusiken föddes! :-) 
Nej, jag tycker inte att det var "bättre förr" i skolan. Var tid har sina problem. 

Den klara solen gick väl upp någonstans bakom det kompakta molntäcket idag. Igår kom första snön, idag regnar den bort. Glatt konstaterade vi att Balder gillar snön och att en korthårig hund drar in betydligt mindre snö än en en långhårig...;-)

Efter att medierna skrivit om Östersunds kommuns köpstopp så får nu förskolebarnen pepparkakor till sitt Luciafirande...i alla fall :-) Inte för att barnen inte överlever utan pepparkakor men varför måste kommuner med sparkrav alltid inrikta sig på att spara i barnens och åldringarnas verksamheter??? 
Undrar om de smaskar på pepparkakor på kommunkontoret? ;-) 

(null)

I kväll går mina tankar till de vänner jag har som mår dåligt just nu. Det är frustrerande att inte kunna göra mer än att "tänka"...men ibland får det vara gott nog. 

Trevlig Helg! 
Tänd hoppets ljus. 
Ta det lugnt i trafiken.

NAMASTE 
❤️

Taggar: #förrochnu#psalmer#tramporgel#pepparkakor#snö;

Kommentera inlägget här :