Ny vecka

publicerat i Allmänt;
(null)

Så blev det måndag. Ny vecka. Ute regnar det.

(null)

Det där man går och bär på. Sanningen och förklaringen till varför man mår så dåligt. Det man egentligen skulle vilja skrika ut men inte kan. Av hänsyn till andra och rädslan att inte bli trodd eller förstådd  och rädslan att bli oskyldigt dömd. 
Men att få berätta för någon man litar på, en vän som lyssnar och förstår, det känns befriande. För varje gång man berättar lättar smärtan i hjärtat lite grand. I helgen kunde jag berätta för en människa som jag har stort förtroende för. Och för första gången kunde jag berätta utan att gråta. Min röst var stadigare än tidigare. Tacksam. Så tacksam. <3

(null)

Ser en film som visar människor vid ett soppkök. Här i landet. Utslagna, trasiga, hemlösa människor...I skarp kontrast till detta läser jag om de rika människorna, i vårt land, som höjer sina redan mycket höga löner och får lägre skatt. Och sen läser jag om moderaterna som vill sänka sjukersättning och a-kassa. Och inser omigen hur allt hör ihop. Vägen mellan sjukskrivning/arbetslöshet och utslagning blir allt kortare. Det cyniska i att tro att människor "vill" vara sjuka och att de blir friskare fortare om de riskerar att bli fattiga och utslagna.. Återvända till jobbet som man blev sjuk av? Att läka tar tid. Man kan t ex inte stressa sig ur en utmattningsdepression... Den här cyniska politiken och människosynen är för mig ofattbar. 

(null)

Nu har det slutat regna och det ljusnar lite på himlen. Man får försöka ta vara på alla ljusglimtar :-) Ljusglimtar av alla de slag. :-)

I vilken livssituation du än är, sjukskriven, arbetslös, hårt arbetande för att få livspusslet att gå ihop...kom ihåg att du har lika högt människovärde som de "lyckade", "perfekta", "priviligierade"...
Du är Du och Du är Underbar! 

Kärleksljus
❤️


Taggar: #nyvecka#attfåberätta#förtroende#cyniskpolitik;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Skånetjej:

Din tro på det goda i världen. Hyllning av våra starka tjejer. Din förmåga att se de svaga och utsatta och samtidigt ge en känga åt de som skor sig på andra. Din kamp att sprida tankar till oss om att vi alla kan göra något för att förändra/förbättra världen. Du ser det mörka och det ljusa. Önskar dig all lycka i din egen kamp för att bli fri det förgångna och må bra i nuet. 💕 (Älskar dina naturfoto)

Svar: Tack❤️ Dina ord värmer så gott.❤️
Lavendelmamma

Kommentera inlägget här :