”Gubben” <3

publicerat i Allmänt;
(null)
Där ligger han i skuggan dit han alltid söker sig. 12 år gammal, 13 i juli. De senaste somrarna har vi funderat på hur länge vi får behålla honom. Förutom lite stelhet har han ibland liksom tacklat av för att sen på något mystiskt sätt pigga på sig igen...Att få en "lillebror" har varit lite jobbigt för honom men bara ibland. För det mesta har gubben trivts och blivit lite "ungdomligare" själv. ;-) 

(null)
Och det är ju gott med en "sovkompis" ...<3 <3

Torsdag 16 april

Tänk så många experter det finns som vet så mycket mer och bättre än de experter vi nu satt vår tillit till. Det bara vimlar av dem. De har avvaktat sin tid och nu kommer de, i flock. Och förvirrade blir vi som inte alls kan något om virus. Men lugn. Lugn som Tegnell. ;-) De vet inte mer än Tegnell. 
————
51 år. Äldre blev han inte, Adam Alsing. Corona tog honom. Vila i frid. <3
——————-
Man behöver ju inte som jag, vara fd "dagisfröken", för att förstå att det är en omöjlighet att försöka hålla förskolebarn på två meters avstånd från varandra...som det nu är bestämt i Danmark....
—————-
Jag är som ni vet alltid skeptisk mot men också intresserad av religion. Och då främst kvinnans roll i religionen. Läser om ortodoxa judar i USA som håller hårt på en viss ritual även nu i coronatider. Det handlar om rening, att doppa sin nakna kropp i vatten. Kvinnor ska göra det efter sista dagen av menstruationen. Män behöver inte utföra den här ritualen nu under pandemin, de får ju inte riskera att bli sjuka i corona. Men kvinnorna måste även nu ta sig till badhuset och i och med det riskera smitta och sjukdom...
—————-
Nu blåser det så där kraftigt i vindbyarna igen. En kort stund i lä i solen som värmde gött, sen blev det mulet och vinden dånar som en storm på havet. 
Åh, vad jag längtar efter värme! 
(null)
Precis! :-D

Scillan blommar nu här på gården. Så välkommen!
Idag har vi bytt till sommardäck. Det är Vår! 

Livet går vidare. Trots allt. Visst tröttnar vi väl alla ibland men jag tänker då på vårdpersonalen. De kan inte och får inte tröttna. Och därför måste vi lyssna på deras vädjan om att följa "instruktionerna". Av kärlek och omtanke om varandra. 

Tillit och tålamod
❤️








Taggar: #gubben#springerspaniel#bytadäck#religion#vipadamalsing#tålamod;

Kommentera inlägget här :