Miraklet berör mig

publicerat i Allmänt;
20 december
Fjärde advent

Lucka 20

(null)




Då jag vet sen tidigare att jag har få läsare här på bloggen på julafton, (folk har ju annat för sig) delar jag idag med mig mina tankar kring miraklet i Betlehem :-) 

Vi inväntar miraklet. Miraklet i Betlehem. Ankomsten. Som ordet advent betyder. Vi tänder fyra ljus på vägen. Vi lyser upp mörkret. Så blir det julaftonskväll och miraklet sker.  


Men, det där hände ju för 2000 år sedan, säger någon. Om det nu hände alls, säger en annan. Ingen vet, det är en saga, säger en tredje. 


Nej, det är sant, ingen vet säkert...och varför bry sig idag? 


Ändå, trots mina egna privata tvivel, så fascineras jag av berättelsen. Alla barn som föds, vare sig de föds i ett stall eller på BB, är mirakel. Alla som fött barn kan nog tänka sig in i Marias utsatta position. Flyktingar kan känna igen sig i orden: "vi har inte rum för er". Krigsmakten i det ockuperade landet var rädda för "kungen" som de hört skulle komma. Ett litet barn. Ett mirakel. Stjärnan lyste över stallet. Starkare än andra stjärnor. Änglarna sjöng om fred på jorden. Herdarna kom för att beskåda barnet. Den första kristna julen. Som sagt berättelsen berör mig. 


Fyra tända ljus idag, lyser upp i mörkret. 

(null)


"Ljus - stanna kvar
Kom & var min vän
Ljusna mig igen, igen, igen"
Lars Winnerbäck
<3

(null)


Nej, jag tänker inte tjata idag...;-) Men håll gärna avstånd ändå ;-) 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #miraklet#fascinerar#berör#fjärdeljuset;

Kommentera inlägget här :