Omtanken

publicerat i Allmänt;

Det finns något som skrämmer mig. Egoismen. 
Vi befinner oss i en ovanligt svår kris nu. Vi är i den tillsammans. Endast tillsammans kan vi ta oss ur denna. Gemensamma krafter men personligt ansvar. 
Självklart ska man alltid vara skeptisk mot myndigheter, politiska beslut, forskning osv. Men i den här situationen väljer i alla fall jag att ha tillit. Att tro att de beslut som fattas är av godo för oss alla. 
Ingen har facit i hand. Det får vi sen. 
(null)


Att bara tänka på sig själv eller en viss grupp i samhället är förödande. Det är väldigt svåra beslut som måste tas av myndigheter och politiker. Jag tror ingen vill byta plats med Löfven eller Tegnell...
"Jag är helt frisk", säger folk, "så jag kan röra mig fritt"...men hur frisk man än känner sig finns alltid risken där att man kan vara smittbärare. 
(null)


Det här är så svårt. Vad man än bestämmer sig för så finns de som kommer att bli lidande. Våld i hemmet ökar, det vet man. Därför är det viktigt att vi hör av oss till varandra. Hur har du det? Det kanske inte hjälper men det är ett försök till hjälp. 

Många barns trygghet försvinner när skolor stängs. Det känns så svårt. Måtte denna tid bli mycket kort om vi tvingas till såna åtgärder.  

Gamla och sjuka som inte kan få besök av sina nära och kära. Det är också en del av den grymma verkligheten just nu. 
(null)


Inget blir bättre av den egoism som många sätter i första rummet. Det tar bara ännu längre tid innan vi kan besegra viruset. 

Som småföretagare kan jag lugnt säga att det är problematiskt nu. Det finns så klart lösningar...någonstans...men det är sååå många "hur, när och om" att man hela tiden blir frustrerad och oroad. Och ingen har svaren. 
(null)


Så till det positiva ;-)

Det görs mycket gott. I det lilla, men det blir stort. Som butikssäljaren (färghandel) Tor som skänkte hela lagret av munskydd till Södertälje sjukhus. :-) 

Hockeylaget HV-71 hade köpt in massor med kioskvaror inför slutspelet som aldrig blev av. Nu skänker de alltihop till personalen på Jönköpings sjukhus. Där blev de gladast över två kartonger handsprit :-) men uppskattade självklart alltihop. 

I mitt bostadsområde finns ett flertal som erbjuder sig att handla, rasta hunden, passa barn, läxhjälp mm. 

Att tänka på andra, att göra vad man kan för att hjälpa till...det är vackert! Och det är vår räddning. 

(null)

Samtliga bilder är från mina Gotlandsresor. 

Omtanke om varandra får bli ordet för dagen. 

Omtanke 
❤️

Taggar: #omtanke#egoismen#smittbärare#attgöravadmankan#gotlandsbilder;

Kommentera inlägget här :