Oroad

publicerat i Allmänt;
(null)
Den "okända" växten från min bukett öppnar sig alltmer. Den är så vacker. 

Nobelprisdags. Annorlunda i år som så mycket annat. Festligheterna uteblir. 

Men äras de som äras bör!

Även om jag möjligen bara kan förstå en "pyttedel" av det dessa vetenskapskvinnor/män forskar om så är jag glad att vetenskapliga upptäckter premieras. Kunskap, källor och fakta är ju något som inte uppskattas i samhället så mycket idag. Tvärtom ibland. Politiker som inte tror på forskning och fakta. Som t o m hånar forskarna. Och dessa politikers "svans" som inte ens ifrågasätter utan bara håller med. För att inte tala om alla konspirationsteorier...

Att ifrågasätta är viktigt i en värld av lögner. Att inte tappa sitt goda förnuft och omdöme, är viktigt. Att lita på sin  egen intuition är viktigt. 

Kunskap ger frihet. Och möjligheter. Både praktiska och teoretiska kunskaper. Vi har alla något att lära och något att lära ut. Eller hur? Men snälla, sluta med begreppet "livets hårda skola". Vi går alla i den, genom de svårigheter och sorger vi möter, vare sig vi är högutbildade eller lågutbildade. Vare sig vi är teoretiker eller praktiker. 

Till sunda förnuftet hör bl a att följa restriktionerna i coronatider... Hur svårt kan det vara? Man gör så gott man kan. Punkt. :-)

Om jag låter sur idag, så nej det är jag inte. Bara oroad över tillvarons märkligheter, lögner och dumheter. Vad känner du? 

Gör så gott du kan med det du har och det du är! Du är BRA!

Kärleksljus 
❤️

Taggar: #oroad#nobeltider#livetshårdaskola#okändväxt#sundförnuft;

Kommentera inlägget här :