Hoppet finns

publicerat i Allmänt;
(null)

Jag skrattar av förtjusning när maken plötsligt börjar skratta framför sin dataskärm. Han har upptäckt "Herre Gud och co!" :-)
Vilket jag ju gjort för lääänge sen ;-) Nu skrattar vi tillsammans åt denna träffande och härliga humor. :-)
————-
Något som det nu rapporteras allt oftare om är konsekvenserna av ungdomars porrsurfande. Barnmorskor slår larm om tjejer som söker vård efter sex med våldsinslag. De tror att det ska vara som i porrfilmerna och där handlar det inte om kärlek eller naturlig sex utan om våld. Det är ju så sjukt!!! 
Nu har regeringen fattat beslut om att alla lärare ska utbildas i sexualkunskap. Undrar om det hjälper? Men något måste ju göras. Sen kan man ju undra varför vi inte längre pratar om sex som något fint, kärleksfullt, lekfullt längre? Om ömsesidig njutning? 

————-

(null)



Oj, hur ska jag kunna summera alla intryck från boken "Allt som var mitt"? Välskriven och både chockerande och engagerande. Det gör ont i mig. Jag har ju mina egna erfarenheter och trauman att jobba med. Cissi Wallin är så otroligt modig. Hon låter sig inte tystas och tur är det. Men hon får verkligen kämpa och hon smutskastas, hotas och döms. Hon döms som förövare (förtal)  trots att det är hon som är offer (våldtäkt)...I världens jämlikaste land (?) går gärningsmännen fria och kvinnorna, offren, döms...

"Och hur vet du att hon talar sanning?" Kan jag höra någon muttra. Suck och åter suck..Läs boken! 

Det jag lärt mig i sommar är hur sexismen fungerar i näringslivstoppen (Gunilla von Platens sommarprogram) och hur sexismen fungerar i medievärlden. Och troligen hur sexismen ser ut överallt där män med makt får råda. Tystnadskulturen. 
Där är det igen, det där som förminskar kvinnors upplevelser. Kvinnors sanningar. Tystnadskulturen. 
Dessutom har jag lärt mig om hur dåligt rättsväsendet fungerar när det gäller mäns våld mot kvinnor. (Via Cissi och via Katarina Wennstam). Det är så obegripligt att det får fungera så här 2020!
Jag medger att jag känner en viss hopplöshet. Samtidigt som de här starka och modiga kvinnorna inger hopp <3

Rekommenderar boken varmt! 


(null)
Ljuset finns, hoppet finns... (26/8-18)

Var inte rädd! 
Var rädd om Dig!

Hoppets ljus
❤️

Taggar: #hoppetfinns#ljusetfinns#alltsomvarmitt#rekommenderadläsning#sexualkunskap#ömsesidignjutning;

Kommentera inlägget här :