Onsdag (gula ljuset)

publicerat i Allmänt;
(null)
Det gula i höstens palett :-)

Jag är ju,som bekant, inte någon stor vän av "glättigt positivt tänk" ...

Men ibland så funkar det att pröva....

Som t ex:

Jag kom bara hit...:-(

Jag kom ända hit! :-)


Några som jag antar peppar sig med positivt tänk är fotbollstjejerna. Vilken spännande match mot Island de bjöd på! 

(null)
Gult är fint. En varm färg. :-)

Företagslokalen är nästan helt tömd nu. Många lass har gått till återvinningen och second hand. Det börjar kännas befriande. :-) 

Jag är ju inne i en liten religions/livsåskådningsperiod just nu. Som följd av att jag lyssnar på denna fantastiska bok.
(null)

Vilken häftigt tjej hon är Esther. Och det här känns också så befriande att lyssna på. Skulle vilja sätta den här boken i handen på varenda högkyrklig och frikyrklig person! Hon säger som det faktiskt är. Och på ett kärleksfullt, kunnigt och lugnt sätt skriver hon om allt, från religionskrig till kvinnokamp, sex och samlevnad. Alltid med hänvisning till Bibeln men på ett helt annat sätt än vad man är van vid. Hennes tolkningar stämmer med mina och det känns bra. Hon säger det jag aldrig skulle våga i vissa sammanhang. 

Men nej, religiös blir jag aldrig, någon längtan tillbaka till kyrkan har jag inte heller. Men jag vet nu att jag inte är ensam i min tro. Och den prackar jag inte på någon annan. :-)
Att ha med sig en barnatro i bagaget är inte bara något tryggt och fint. Som vuxen och självständigt tänkande varelse uppstår hela tiden frågor och ifrågasättande. Precis som det ska vara. Att stagnera är farligt. Tänk själv! Känn själv! Bryt mönster som inte är bra. Bryt de dåliga strukturerna. Kämpa för det goda. Det kärleksfulla. Alla människors lika värde. Lyssna på människors berättelser. <3

(null)


Oj, nu kom jag "verkligen igång" ;-) Men mitt engagemang i politik, livsåskådning, miljö och till viss del religion handlar om att jag är orolig för vilken värld mina vuxna barn och deras barn ska leva i. Jag oroar mig för de konservativa krafterna som vinner alltmer mark. 

Du är fri att tro vad du vill. Du är fri att älska den du älskar. Du är fri att tänka och tycka. 
Så länge du inte skadar någon annan. <3

NAMASTE 
❤️

Taggar: #gulaljuset#religion#bok#positivttänk#feministpastorn#duärfri;

Kommentera inlägget här :