Andakt och skratt

publicerat i Allmänt;
(null)


En stilla stund

En enkel plats

Ett starkt ljus som strålar in

Andakt


Tystnad

Utan ord

Utan liturgi

Andakt


Mitt hjärtas rytm

En rofylld stund

Magi

Andakt


Ett vackert ankare

Hoppets symbol

Andakt

Amen


Det är söndag 18 april 2021
För mig som inte längre är "kyrklig" är behovet av stillhet och ljus något som lever kvar. Bilden är från ett enkelt kapell på Gotland. Något av det vackraste jag vet. Där talar gud, eller vad man nu vill kalla det som vi anar men inte riktigt förstår. Utan ord och syndabekännelse, predikningar, trosbekännelse mm. Min personliga kontakt med det gudomliga. Andakt. Lyssna. Andas. Andakt. Liv. Lev. Tacksamhet. Det behöver inte vara en söndag :-)
(null)


(null)
Andakt kan vara så här också <3

—————
Läser idag lite statistik. Om invandring. Invandringssiffror. Fakta. Förra året , 2020, var antalet asylsökande väldigt liten, Antalet som beviljats asyl var lägre än tidigare år. Att då prata om massinvandring är både idiotiskt och falskt. Kan man inte begära att politiker talar sanning? Och vad gör vi, var och en av oss, för att underlätta integrationen? 

——————
Det finns skrämmande siffror där ute i verkligheten. I vårt land. På tre veckor har 5 kvinnor mördats. 5 män har mördat kvinnor. Mäns våld mot kvinnor eskalerar. Hur ska kvinnor kunna skyddas? Vad görs för att skydda kvinnor? Varför pratar vi inte om detta? 

Nu har jag skrivit om svåra saker i ett inlägg som började med Andakt. Jag vet. Men för mig är det ingen motsats i att vara andlig och att ta verklighetens problem på allvar. Det hör ihop, de olika delarna i livet. Att vara andlig är inte detsamma som att blunda för livets alla aspekter. Tvärtom. 

Jag har inte svaren och lösningarna men jag stöder alla som engagerar sig och "gör något". I det stora och i det lilla. 
(null)
Det är en varm och solig söndag här. Fåglarna kvittrar och fjärilarna prålar. Gudomligt. Vi sitter ute och njuter av tillvaron. 

Sen finns det naturligtvis tider då man har fullt upp med sina egna problem. Då det räcker. Så är det. 

På vägen från stan till torpet lyssnar vi på en dokumentär om Jacke Sjödin och hans coronasånger. Om humor mitt i eländet. Om vårt behov av skratt för att klara av vardagen. Jag tillhör dem som är djupt tacksam för allt det Jacke delar med sig av. Alla dessa skratt :-)

Må din nya vecka innehålla sol, värme och många skratt! 

Vårljus
❤️

Taggar: #andakt#stillhet#ljus#tystnad#kapell#integration#våldsammamän#dödakvinnor#humor;

Kommentera inlägget här :