Att försöka förstå

publicerat i Allmänt;
(null)
Sorgligt men sant...

Söndag 11 april 2021
Här i Gästrikland är det klass 2 varning för stora snömängder med början i natt....jaha...:-(
Onödigt väder alltså :-(

————-

(null)
De ändrar nyans och form hela tiden dessa helt underbara tulpaner. <3

Jag är ju intresserad i hur människors psyke fungerar, hur lättmanipulerade vi är, hur vi fungerar socialt. Och i och med det är naturligtvis sekter intressant. Lyssnade ju för en tid sen på "Knutbyflickan". Där fick man en bra inblick in i den innersta kretsen. Om manipulation och psykisk och fysisk misshandel. Maktmissbruk. Allt i Guds namn. Har sedan lyssnat på "Jag är inte död", en homosexuells berättelse om livet i Jehovas Vittnen. (Där författaren föddes in i sekten) Och nu ser jag dokumentären "Knutby i blind tro". Intressant men skrämmande. Hur kan man bli så blind? Så förvirrad av människor som påstår sig ha närmare kontakt med Gud än andra? Dyrkan. 
Sen dyker frågan upp i min hjärna: hur kan man gå med i en sekt på nätet, som konspiratörerna? För det fungerar som en sekt. Man börjar tro på lögner. Och de som står utanför är inte "vakna". I USA har det bl a lett till splittrade familjer. Tragedier. 

Så viktigt att vi lär oss själva och våra barn att tänka och känna själva. Att vara skeptiska och källkritiska. Att ha mod att ifrågasätta. Och skaffa kunskap. 

Om jag förstår människans psyke mer nu? Nej...Inte konspiratörernas i alla fall...i övrigt har jag lärt mig om mekanismerna men ändå...

(null)
Eller hur? ;-)

Hade "tema" vänskap i gårdagens inlägg. Här kommer två "vänskapskort" till: 
(null)

<3
(null)

Nu önskar jag Dig en fin vecka.
Var rädd om Dig! 

Hoppfullheter
❤️


Taggar: #försöka#förstå#sekter#mekanismer#psyket#snövarning;

Kommentera inlägget här :