Är en själ, har en kropp

publicerat i Allmänt;
(null)
Så här ser uppehållsväder ut här, enligt SMHI...Vi som hoppats på snösmältning...
—————

(null)
Jag vet att de snart är utblommade, men visst är de vackra? <3

Såg och lyssnade till ett Möte.  SVT. Det här är min reflektion:

När ett medium och en ateist möts för att tala med varandra är det nästan "hopplöst läge". Ateisten försöker övertyga mediet att det mediet sysslar med är fusk. Men han har inga bevis. Inte heller mediet har bevis för att det han jobbar med inte är fusk. Det är ju precis som när man har en diskussion om Guds existens. Den ene vill ha vetenskapliga bevis på något som inte går att undersöka vetenskapligt. Den andre vet att det handlar om tro. Båda tror på vetenskapen men bara den ene tror på att det finns något utanför våra fem sinnen. Låst läge alltså. 

Alla människor är inte öppna, en del är fast i ramar som man inte kan/vågar gå utanför. Men jag förstår inte varför en del ägnar tid och energi till att förneka något de inte tror på? Som Gud eller andar. De vill bli övertygade men det kan man inte bli utan egna upplevelser. 

Själv tror jag på mina egna andliga upplevelser (jag vet att jag inte lurar mig själv) och jag tror på seriösa fakta inom vetenskapen. (Jag tror inte på konspirationsteorier) Jag vet att jag är en själ och att jag har en kropp. Vetenskapen kan inte förklara allt. Det finns "mysterium". ;-) Och man behöver inte se motsatser i allting...

(null)<3


I Uppsala län utlyser man nu personlig lockdown. Kanske något för fler län? 

Min oro handlar mest om sjukhuspersonalen...hur ska de orka? De går redan på knäna. 

Vi får fortsätta att göra så gott vi kan. Ta vårt personliga ansvar. Av omtanke. Och sunt förnuft. Sträcka på oss när vi möts av hån och förakt, för vi kan vara stolta över vår medmänsklighet. 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #snö#kropp#själ#andlighet#vetenskap#ateist#medium#persoliglockdwn;

Kommentera inlägget här :