Semlor och rosor

publicerat i Allmänt;
(null)
..och jag åt en nyss, mums ;-)

Vi går enligt traditionen, in i fastetiden nu. 17/2 till 3/4. Fasta behöver ju inte alltid handla om att inte äta mat, man kan fasta på annat sätt, t ex avstå från surfandet på nätet. Helt enkelt "koppla bort", "koppla från". För att få lugn och ro i själen. Kanske meditera mer, eller be. Jag känner några som gör så. Själv fastar jag inte. Jag har gjort det förr, som bantningsmetod, att bara tillföra vätska under en period. Det var effektivt rörande vikten när jag kombinerade det med mer rörelse (motion). Men hu vilken huvudvärk jag fick. Efter denna rening gick jag efter ett tag upp i vikt igen. Att fasta ska man göra med kunskap om sin kropps behov. Och om man finner någon mening med det.  Att "plåga" sig själv..är väl dumt? Att göra det man mår bra av...det är klokt ;-) Var och en gör sina val :-)

(null)
Jag har fått födelsedagsrosor några dagar i förväg. :-) Visst är de vackra! <3 (Fairtrade, det känns bra för samvetet. )

Nu har sportlovsveckorna dragit igång. Många drar, som vanligt, till fjällen. Förhoppningsvis "sköter" de sig. Men jag såg en oroande rubrik: "Tagit semester från pandemin"...??? Hur tänker man då? Eller tänker gör man väl inte...

Idag har det regnat lite...:-( Risk för halka. 

Vare sig du har sportlov, fastar eller ej, så hoppas jag att Du, kära läsare, mår bra! 

Dagens citat:
"Idag får man äta hur många semlor man vill"
Marie Mandelmann:-)

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #semla#fastan#frittval#regn#sportlov;

Kommentera inlägget här :