Skrattar åt mig själv

publicerat i Allmänt;
(null)
Den sista röda amaryllisen är lite "svag". En klocka ramlade av stängeln. Satte jag i vatten. Så vacker. :-)

Kan inte låta bli att skratta åt mig själv idag och samtidigt vara tacksam över att ingen förutom maken och hundarna ser mig. :-) Och de är vana..

Hur ser jag ut? Noppig grålila (har varit lila) tröja till gröna haremsbyxor och randiga strumpor i bruna nyanser...:-D Inget man vill visa upp sig i men lätt och ledigt. Mys. 

Anledningen till myskläderna är dock inte lika rolig. Kroppen och knoppen värker något förfärligt idag. Vädret påverkar förstås. Negativt. 

Slutklagat! 


Igår såg jag andra avsnittet av den nya säsongen av "När livet vänder". Lika berörande som tidigare. Människors berättelser, öden, känslor, läkande...Rekommenderas varmt. 


Det är lärorikt och nödvändigt att lyssna till hur verkligheten faktiskt ser ut. Hur den känns. Inte bara slå ifrån sig. "Det där orkar jag inte med" eller "det där händer inte mig"... Vi behöver lyssna på varandra. Vi behöver lyssna för att förstå varandra. Att det ska vara så svårt att lyssna...utan att råda eller säga sin åsikt...utan att döma...att vänta...utan att känna panik inför den tystnad som kan uppstå. Anja Kontor, som leder programmet "När livet vänder" är en förebild i detta. Det blir själars möte...


Inte bara höra....LYSSNA

Inte bara titta....SE


Sen finns det andra tillfällen i livet där det bara handlar om åsikter, sanningar eller osanningar...då är det också bra att lyssna så man vet när det är dags att säga ifrån eller emot! Rasism t ex. 


Läser om allt fler, unga, medelålders, gamla, som berättar om hur sjuka de var/är i covid-19. Det är viktiga berättelser. För corona handlar inte bara om dödssiffror, det handlar om sjukdomen och dess ibland långvariga biverkningar. Det drabbar så olika och alla kan drabbas. 


Om alla förstod allvaret och handlade därefter (hur trist eller jobbigt det än är) så kanske vi får ett slut på det här...eller vad tror du? 

(null)Den trivs i sitt snapsglas :-)

Sänder Dig:

Kärleksljus och Hoppfullheter

❤️

Taggar: #skråttaråtmigsjälv#närlivetvänder#sjukdomen#sistaamaryllisen;

Kommentera inlägget här :