Ögonfröjd och minnen

publicerat i Allmänt;
(null)
Påskliljorna har slagit ut :-)  Ögonfröjd. 

Igår: 

Något som gjorde mig ledsen:

Svante Thuresson är död, 84 år gammal. Han som "alltid" funnits med sin medryckande musik. Han tillhör dem som fick mig att upptäcka jazzen. Och gilla den. Vila i frid, Svante! <3


Något som gjorde mig glad: 

Äntligen fanns de där! De andliga personerna som inte låter sig luras av konspirationsteorierna. Som sett igenom och sett spridandet av rädsla. Som sett extremismen, antisemitismen, rasismen som finns där. Är så tacksam för att mediet (en av mina "favoriter" ) Anna-Lena Wikström, skrev på Fb att hon tagit vaccinet och inte gick med på alla lögner som sprids. Och sen följde så många vettiga och kärleksfulla kommentarer. Halleluja! Jag är inte ensam! :-)

(null)Han har fått komma ut igen nu...:-)

(null)Ögonfröjd: vitsipporna! 

Fredag 14 maj 2021

Tema: Teckenspråkets dag

Och håll idig...Rumpans dag...???? Instiftat för att uppmärksamma olikheterna i våra bakdelar...undrar vem som kom på det temat??? ;-)

Minnesdag: 90 år sedan skotten i Ådalen. Då militär sköt och dödade 5 personer som deltog i en fredlig demonstration....

Som Tomas Ledin skriver om i låten "Min farfar gick i tåget:

"Min farfar gick i tåget

och han berättade för mig

att den första som blev skjuten

hade han i raden framför sig

Det var fem som dog den dagen

när kapten Mestertons patrull

öppna' eld för lägre löner,

för några ynka örens skull…" 

———————
Gårdagen var som en mycket varm sommardag, denna dag är mer som en  "vanlig" majdag. Och fågelsången är lika intensiv som igår. :-)

Kärt minne: 
(null)
2 år sedan du kom till oss Balder. Och ingenting blev sig mera likt. Och det var bara positivt. <3 Adjö till mor, far, syskon och de tvåbenta kära. Hem till oss och det första lyckade mötet med "storebror". <3  Han undrade först "vad du var för någonting" men accepterade dig direkt. :-)

Dags att önska: Trevlig Helg! 
Var rädda om er! 

Kärleksljus
♥️

Taggar: #ådalen#nittioår#ögonfröjd#ledsen#glad#minnen#andligavänner;

Kommentera inlägget här :