11 september

publicerat i Allmänt;
11 september 2021
Detta datum, för alltid förknippat med terrordådet i USA. Idag är det 20 år sedan.Och världen har inte blivit fredligare efter det…och vi glömmer aldrig…
11 september 2003 mördades vår utrikesminister Anna Lindh…aldrig glömd! <3

(null)


Ett gott samhälle tar hand om de sina. Ser värdet i alla människor och ser till att alla har så att de klarar sig, överlever… Hur det är att vara arbetslös vet bara de som varit/är det. Att inte kunna arbeta pga sjukdom eller skada, , det är en sorg som ingen vill uppleva. Att känna sig som "paria"….cynismen i Moderaternas politik gör allt värre…."det ska löna sig att jobba"….underförstått: de sjuka och arbetslösa är lata och vill inte jobba…vad är det för människosyn? "Vi sänker deras bidrag och höjer skatten så måste de jobba"…..Om man inte kan jobba så kan man inte. Om man inte får ut sin försäkring blir man hemlös…kanske tar sitt liv…. Det är den skrämmande verkligheten! Och tacket för att människor jobbar sig sjuka! 
Jag är så trött på detta att jag inte ens orkar bli förbannad. Men föraktet börjar sjuda inom mig. Och inte bara inom mig..
Jag vill inte ha ett samhälle där man trampar på de svagaste och där inkomstklyftorna bara växer…
Jag citerar en ungmoderat igen: "Är man inte född med silversked i mun, får man skylla sig själv"….:-(

(null)
Underbara penséerna blommar ännu :-)

Har jag gnällt färdigt nu? Kanske…:-)

Det är lördag. Maken har varit på första matchen i arenan på 1,5 år! Förlust. Men ändå…
Balder längtar efter husse som är på hemväg. Jag diskar blomfat och annat från växthuset. När maken kommer hem blir det hockey på tv. Herrarna. 
Tror jag tar och läser en bok istället. Och tjuvkikar som hastigast på matchen ibland. ;-)Har tyvärr inga förväntningar, förra säsongengens kvalserie känns ännu så nära. 
Men jag blir gärna glatt överraskad! :-)

(null)
Skönhet. Hortensiablad i höstskrud:-) 

Tänder ljus i kväll. För alla som drabbats av terrordåd. Och för Freden. <3

Ha det gott! 

Fred
❤️

Taggar: #elfte#september#minns#terror#annalindh#sjukförsäkring#cynism#hockey#tändaljus;

Kommentera inlägget här :