Tacksam för kraften

publicerat i Allmänt;
Torsdag 21 april 2022
Terrakottakrukans dag (?)

(null)
Solrosor. Till Ukrainas ära. Bilden är ur en intedningstidning. 

"Det ska löna sig att arbeta" ekar det hela tiden hos dem som inte förstår, eller inte vill förstå. Jamen självklart!! Men verkligheten är inte så enkel som att alla har hög lön och därmed pension att leva på. Människor som jobbat sig sjuka inom låglöneyrken, ska de straffas på äldre dar??? Den där cynismen, jag föraktar den. Att vara arbetslös, sjuk, skadad…är INTE samma sak som att vara lat!!! Att sträva inom yrken som behövs men som iinte innehåller någon karriärstege och som inte värderas högt = låg lön. Många av dessa är de sk "kvinnoyrkena"… 
Cynismen, människosynen, fördomarna, orättvisorna…är vedervärdiga! 

(null)
Gärna en kram och en bra pension ;-)

(null)
Man får titta, spana en stund…man anar något blått bland fjolårslöven. Men, där är ni ju, älskade blåsippor. <3
(null)

Promenerade upp i skogen vid vägens slut. Hörde en tupp gala. Och plötsligt brakade det till. En älg tog sin tillflykt längre in i skogen. Förr såg vi ofta älgar här t o m på gården. Men nu är det inte ofta man får syn på det ståtliga djuret. 

(null)
Vårljud. Porlande bäck. Som musik. :-)

Nu trädgårdsdax! ;-) Jag är så tacksam över den kraft och energi jag nu har. Och mindre värk. Som gör att jag orkar och kan göra så mycket mer nu än de senaste åren. Långpromenader, krattning, städning, utrensning…jippi!!! Sen så gäller det ju för mig som för många andra att hushålla med krafterna. Bakslag (skov) kommer alltid men de senaste har varit kortare. Hoppas att det förblir så. :-)

(null)
Räfsan i arbete. :-)

Dagens ord: "Vad de enkla orden är svåra: Bröd, frihet, fred. Ord behöver hjärtan för att kunna leva."
 - Stig Carlsson ur Mittlinje -

Och nu kom räven gående här på gården. Den fick fart och sprang när Balder skällde. Och Balder sprang efter…han kom tillbaka…när vi ropade. Tack och lov! <3 "Duktig vovve" :-)

Må solen på Dig skina!  Och må glädje vara med dig under din dag! <3

Vårvärme
♥️

Taggar: #tacksam#kraften#blåsippor#älg#räv#pensioner#orättvisor##räfsa#trädgård;

Kommentera inlägget här :