En spännande utflykt

publicerat i Allmänt;
Fredag 5 augusti 2022

Vi hade ett ärende i Ockelbo. Hur paketet vi hämtade ut hamnade just där och inte på närmare håll är märkligt. När vi nu var i dessa vackra trakter så tog vi oss en sväng mot Mo också.För att se om vi kunde hitta den lilla byn där en släkting till mig arbetat och bott. Och ja, vi hittade en skylt men vilken gård det var vet vi ju inte. Vi fortsatte. Plötsligt dyker det upp en skylt om en stavkyrka. Jag har under en tid läst en del om denna stavkyrka och tänkt att: vore kul att få se den i verkligheten.Någongång… 
(null)
Och där var den! Och vi hade världens tur, för just då var den öppen och Anders Woxberg som byggt kyrkan var där och vi fick guidning. :-) Verkligen intressant!!! Och vilket vackert byggnadsverk och så många intressanta och fina detaljer. 
(null)
Interiör. Så fridfullt. Och andligt. 
(null)

(null)

(null)
Vackra fönster. 
  (null)
Vilket arbete! Och så vackert. 
(null)
Vacker omgivning.
(null)
Vilken dörr! Wow! 
Vi vill återkomma och då också se Oklagården. Så spännande trakt. Som att vandra in i medeltiden! :-)
(null)

Rekommenderar varmt ett besök! Är man intresserad av historia, ja, då är detta ett "måste". ;-)

Nu ska jag läsa boken vi köpte där. "En saga för äldre barn och vuxna om en ockelboflickas levnadsöde under tidig medeltid."
(null)

Vi väntade oss åska och skyfall under natten, gul varning. Men det uteblev, tack och lov. Det kan komma i eftermiddag, kväll…kanske, hoppas inte. Det är varmt och mulet än så länge.

Fredag och jag samlar mig och tillönskar Dig en riktigt fin helg! <3

Taggar: #utflykt#spännande#ödmården#stavkyrka#woxberg#medeltiden#okla#åska;

Kommentera inlägget här :