Stad i sol

publicerat i Allmänt;
Torsdag 28 juli 2022

Viktiga ärenden i stan idag. Och tid och möjlighet att sitta en stund på Stortorget och äta korv och titta på folk. Njuta av stadslivet i solen. Det var så längesen sist så vi kände oss nästan som turister i egen stad :-) Några butiker besökte vi också. 

Nytt ID-kort uthämtat. Och nya glasögon på gång. Som så många gånger förr  hade maken inga synförändringar. Men jag hade…satsade på att testa lite rundare bågar nu…:-) Det brukar vara jobbigt att välja bågar men idag gick det riktigt snabbt att hitta "rätt".
(null)
Stadsliv.
(null)
Vattenspegeln är populärt bland barnen.
  (null)
Gavleån
Vi tog oss en sväng runt slottet och slottsträdgården också.
(null)
Slottet. Här bor landshövdingen. 
————————-
Barnbarnet jollrar, eller snarare "bliubbiblubbar". De vuxna samtalar. Balder sover när nu alla äntligen är samlade igen. :-)

(null)
Himlen igår kväll <.3
 
(null)
Det är verkligen praktiskt att ha en svåger som är väldigt bra på växter. :-) Jag frågade och fick svar. Det här är Gullris. Växer här omkring, i vägrenarna. Är invasiva och ses som ogräs. Men de är ganska fina, tycker jag. Humlorna gillar dem. De lyser ju upp i allt det mörkgröna nu. 
Denna sommar har jag insett hur många växter jag har omkring mig som jag inte vet namnet på. Några har jag lärt mig, men det finns många fler. :-)

Dagens kloka och roliga:
(null)
:-)

Må gott!

Solsken
♥️

Taggar: #stadsliv#ärenden#optiker#nyabågar#gullris#barnbarn#slott;

Kommentera inlägget här :