Rysare och detaljer

publicerat i Allmänt;
Lördag 23 juli 2022
Emma har namnsdag. Namnet har tyskt ursprung. Smeknamn för Emilia. Kan även vara kortform för Emerentia som betyder "den värdiga". (Wikipedia)

(null)
Båtar på rad <3

Det finns bara ett ord för matchen igår: rysare. Hu, jag var helt slut efteråt. Så många chanser, hjälp, men bollen gick inte i mål förrän i övertidsminuten! Wow! Och vilken lättnad! Semi på tisdag. Mot England….
——————-

När jag bläddrar i inredningstidningar fastnar ofta blicken på "detaljer. Och jag börjar fundera på vad vi själva har här omkring oss. Ni vet: "det är de små små detaljerna som gör’et" :-)
Detaljer från torpet:

(null)
Tapeten i "salongen" i gamla huset. Så söt. 
(null)
I taket. Gammalt takfäste till skomakarlampa. 
(null)
Glasängeln  i fönstret är en fin present. I taket hänger en takkrona av halm. Inköpt på Gävle hemslöjd för många år sedan. <3
(null)
Gammal strömbrytare. De var svarta förr och runda , varför är så mycket fyrkantigt och vitt nuförtiden? :-)

Detaljer, detaljer…ja, det är faktiskt kul att "återupptäcka" det man har omkring sig, det man är så van vid att man inte längre "ser" det. 
———————

Att åka tåg verkar vara vanskligt. Så många som blivit sittande i timmar på  stillastående tåg. Där mat och dryck tagit slut och toaletterna inte fungerar. Tar man tåget (vilket är bra ur miljösynpunkt) bör man nog ha ordentlig matsäck med sig och inte bli kissnödig….??? Och så får man hoppas att tåget inte är inställt…
———————-
Dagens kloka:
(null)
Från Fb
Och dagens lilla skratt:
(null)
Från Fb :-)

Lev väl!
Tack för att Du ville vara här! 

På återseende
♥️

Taggar: #rysare#emma#detaljer#inredning#fotboll#tågresor#klokt#skratt;

Kommentera inlägget här :