Vita ben

publicerat i Allmänt;
Torsdag 30 juni 2022

Tack och adjö för i år juni! Du avslutar med "jobbigt" väder. Hög luftfuktighet och en värme som känns som en vägg när man går ut. Jag mår dåligt i sånt här väder…orkar i stort sett ingenting. Minns hur det var att jobba i sånt klimat, klibbigt jobbigt. Men det gick. För att det måste. Hoppas att det går bra för alla dem som måste. <3
(null)
Blåklint <3 Östergötlands landskapsblomma. Tysklands och Estlands nationalblomma.  Blåklintsblomman är  ätlig. Används t ex i sallad, drycker och teblandningar. Betydelse: "varje minne av dig höjer mig över livets vardaglighet" (Euroflorist)  Foto: min egen blåklint :-)

Hört talas om brunört? Det hade inte jag, men när jag gjorde allvar av att kolla upp de små lila växterna i gräsmattan så fann jag brunört. Namnet kommer sig av att brun i äldre svenska var benämning på lila färger. 
(null)
Vi har mängder av brunört i gräsmattan nu. De och vitklövern är till stor glädje för humlorna. :-)
Apropå brunt: Mina vita ben får nog fortsätta vara vita…alternativt ett brunt och ett vitt ben…något hände förra helgen. Jag skulle hjälpa till att ta ner den höga, tunga stegen under arbetet med att sätta upp vindskivor. Det slutade olyckligt för min del. När stegen var nästan nere på marken vred den sig och smällde till mitt högra ben…det gjorde ont! Svullnad, blåmärken från knät ner till större delen av foten…nej, det är inte snyggt! Det skiftar färg som blåmärken gör i blått, grönt, gult, lila, rött…och svullnaden har nästan gått ner. Det gör bara ont när jag har vissa skor. Om jag solar nu kommer benet bli flammigt brunt, så nej…

Till sist, lite sent och jag tror jag haft den här förut, men den är så bra: 
(null)
Wisti :-)

Undrar vad juli månad har att erbjuda av sol, regn, ledighet, jobb, trevliga överraskningar, glädje, kärlek, upplevelser…..? 

Ta hand om Dig! <3

Omtanke
♥️






Taggar: #vita#ben#klibbigt#ont#blåmärken#hjälpatillskada#blåklint#brunört;

Kommentera inlägget här :