Stiltje i huvudkontoret

publicerat i Allmänt;
Måndag 27 juni 2022
En mycket varm dag…

(null)
En ovanligt varm och solig midsommar är över. :-)

(null)
Gräslök hängd på tork. <3

Ur "Häxans årstider"  av Hella Nathorst-Böös, läser jag: 
Att lök är en av världens äldsta grönsaker och har odlats i ca 5000 år. Gräslök är rik på c-vitamin, A-vitamin och mineraler. Har gynnsam effekt på matsmältningen. Magisk användning: Ger skydd, välstånd och uthållighet. Lättar upp humör och osämja. ;-)

———————

En positiv nyhet: Namnet "särskola" har bytts ut mot "anpassad skola". Det var två elever som lyfte frågan och regeringen la fram förslaget. Det gamla namnet gjorde att elever mobbades och inte vågade säga vilken skola de gick på. 


(null)
Jag har dåliga kunskaper om skalbaggar och andra insekter. Men den här sken som guld i solskenet. Och verkade helt förälskad i rosen. 
(null)
Här skimrar en bagge i grönt :-) Rosorna doftar gudomligt! 

Naturligtvis hade vi jordgubbar under midsommar. Fina från Finnerödja. Vi hade köpt lite fler än vad vi åt, så nu är resten nedfrysta för att tas upp under hösten. :-)
———————-
(null)
Älskade Akleja :-) Dig måste man gå nära för att upptäcka alla skiftningar. Du nickar, som vore du blyg. Du är ju så söt! 

+32 i skuggan nu. Orkar inte mycket och har turen att inte behöva göra mycket. En fördel med att bli gammal ;-) Mycket vätska, skugga, vila. Försöker hålla igång hjärnan med korsord men hjärnan tycker att det är en dum idé… "Bör man om lov"., två bokstäver? Öhhh? Stiltje i huvudkontoret! :-D. Balder sover och sover. Försöker hitta svalkande platser att ligga på. 

Nä, nu dags att intaga vätska igen….
Var varsam med Dig! 

Varsamhet
♥️









Taggar: #stiltje#huvudkontoret#akleja#trettiotvågrader#baggar#särskola#byttnamn#gräslök;

Kommentera inlägget här :