Pingst

publicerat i Allmänt;
Lördag 4 juni 2022
Pingstafton 

Om pingst:
"Pingsten firades bland annat genom att klä "pingstbrud". En flicka kläddes till brud och sedan gick ett följe runt i gårdarna och fick gåvor. De efterföljande festligheterna lär ha gått vilt till.

Pingsten är nu den traditionella bröllopshelgen i Sverige men den förknippas även med dop och konfirmationer."

"Pingsten räknas som den tredje största högtiden inom den kristna kyrkan och räknas som "kyrkans födelsedag". Detta eftersom det var efter andens imponerande uppvisning som lärjungarna började att organisera en församling och missionera."  (SVT nyheter)

Du kanske tycker att detta var onödig information? Kanske…men jag tror inte att alla vet varför vi firar pingst…


(null)

Ja, jag hoppas alla har en glad pingst. Så är det naturligtvis inte. Sorg och glädje växlar ju hela tiden i våra liv. 

(null)
Pingstliljan:-)

"Hänryckningens tid" kallas pingsten efter en dikt av Esaias Tegnér. Ungdomens högtid i det gamla bondesamhället. Lite av det även nu med examen, konfirmation, bröllop. 

När jag vandrar i naturen kan jag inte låta bli att hänföras (högtidligt ord) av hur fantastiskt genomtänkt skapelsen är, in i minsta detalj. Det måste finnas en kärleksfull, intelligent skaparenergi bakom detta. Att tro att allt kommit till av en slump är något jag aldrig skulle kunna övertygas om. :-) 

(null)
Midsommarblomster :-)

Jag kliar på mitt första myggbett och tänker att det finns vissa små djur som skaparen kunde hoppat över…;-) Jag vet att allt och alla har sin funktion, men den märkliga funktionen "suga blod ur människor" var väl en dum idé? 

(null)
Syrenerna börjar blomma :-)

Min pappa skulle ha fyllt 89 om han levt idag. Han hann inte ens fylla 66 år…Födelsedagsr hör jordelivet till, men grattis ändå! :-)

Dags att klippa gräs igen var det för några dagar sen men regnet satte stopp. Det växer så det knakar :-) Idag blev det av! Och hur är det nu? "Är gräset högt eller långt?" Den eviga frågan. :-) Jag säger nog oftast "högt", maken säger "långt". Vad säger du? :-)

Äldste sonen springer Stockholm Maraton idag…hoppas att det går bra! <3

Till sist:
(null)
:-)

Hänryckning
♥️









Taggar: #pingst#hänryckning#pingstbrud#klippagräs#skapelsen#onödigadjur#stockholmmaraton;

Kommentera inlägget här :