Magi och överraskning

publicerat i Allmänt;
Söndag 12 juni 2022

(null)
Regnbåge fredag kväll. Regnbågsbron. <3

(null)
Jag känner sån tacksamhet varje gång jag får uppleva detta väderfenomen. Det känns magiskt och jag förknippar detta med hopp. :-)
(null)
Vid regnbågens början :-) 
I många folks myter har regnbågen setts som en bro mellan himmelen (eller dödsriket)och jorden. I grekisk mytologi är den stigen efter budbäraren Iris, mellan himlen och jorden. I nordisk mytologi kallas  regnbågen för Bifrost och den är den bro som vaktad av Heimdal förenar Asgård med Midgård. 
I medeltidens kristna symbolik uppfattas regnbågens tre grundfärger som symboler för syndafloden (blått), världsbranden (rött) och en ny jord (grönt). Regnbågens färger kan också uppfattas som symboler för de sju sakramenten, den helige andens sju gåvor eller som en symbol för Maria. (Källa Wikipedia)
————————-
De där små vilda blommorna som inte gör något väsen av sig, fascinerar mig. Som t ex Skogstjärna (duvkulla, sjustjärna) Hittade följande på Interfloras sida. ( Bilden har jag tagit)
(null)

Värmlands landskapsblomma och dess betydelse.
Skogsstjärna ( Trientalis  Europaea)

I djupaste skog jag lever gärna med dig.

Källa: Alice Wahl

Innan vi gick på långpromenad idag bad jag en bön om välsignelse över min ork och gärna en trevlig överraskning. :-) Orken var välsignad, överraskningen väldigt trevlig: de senaste 20 åren har jag förgäves tittat efter Kattfot på den plats där de förr växte rikligt. Idag tittade jag också. Men nej…men på tillbakavägen, skam den som ger sig: 
(null)
Lycka! Det var mamma som en gång för längesen visade mig platsen. Vi plockade och band små buketter och hängde upp. Färgerna höll sig i åratal. :-)

Medans åskan ännu bara mullrade i utkanten plockade jag in några syrener. De doftar gudomligt men syrenhäcken blommar dåligt i år.,
(null)
<3

Det blev mycket om blommor idag. Men blommor är så stor del av mitt liv just nu. När jag går här och njuter av allt det vackra tänker jag på hur lyckligt lottad jag är. Som bor i ett land med fred. Kriget i Ukraina fortsätter men rubrikerna blir allt mindre. Läser jag rapporterna berörs jag självklart men jag läser inte lika ofta nu längre., Ibland känner jag en sorts hopplöshet. Blir det aldrig fred? Tar invasionen, övergreppen, dödandet aldrig slut? 
Jag vet…vi får aldrig ge upp hoppet! <3

Åskskuren har dragit förbi. Solen tittar fram. Kanske blir det regnbåge i dag också? 

Tillönskar Dig, en fin vecka. På tisdag är det fullmåne. :-)

Hoppet
♥️

Taggar: #hoppet#regnbåge#magi#kattfot#skogsstjärna#freden#syren#symbol;

Kommentera inlägget här :