Minnen, sommartid, Earth Hour

publicerat i Allmänt;
Lördag 26 mars 2022

(null)
Ute blåser "vårvindar friska"….eller mer än "friska" ;-) På balkongen trivs penséerna. Vindskyddade. :-)

Idag ska maken på hockeymatch. För fjärde dagen i rad. Balder "bryter ihop"…eller jag bryter ihop på honom…han kommer bara till ro korta stunder när husse är borta. Jag myser med honom och leker men inget hjälper… :-(
"Hockeysäsongen går väl över", säger någon. Jo…om ett tag. Och alla matcher är ju inte hemmamatcher ;-) Nej, just det! :-) Och till skillnad mot Balder så tycker jag inte "synd om mig själv" :-)

Bildminnen. Massor av bilder från kriget i Ukraina har gjort oss engagerade, ledsna, upprörda, chockade….vissa bilder stannar kvar. 
Från krigets första månad minns jag speciellt inslaget med kvinnan som sitter på golvet med sitt barn i famnen. Hennes andra barn har dött i ett ryskt anfall. Hon gråter och är så förtvivlad. Mitt hjärta går nästan sönder och bilderna etsar sig fast. Det finns ingen tröst för henne. Allt är bara outhärdligt hemskt….
Ett annat av många minnen är när sjuåriga Amelia sjunger "Let it go" från filmen Frozen, i ett skyddsrum i Kiev. Hon lyckades fly med sin familj till Polen och fick sen sjunga Ukrainas nationalsång för tusentals människor på en välgörenhetsgala. <3


(null)
Dagens Solros. Till Ukrainas ära. (Bilden är ur en tidning)

På tal om blommor. Har fått tulpaner. Kameran lyckades fånga den speciella färgen riktigt bra. :-)
(null)
<3

Har sett ännu ett program som "nä det vill jag inte se"…:-) Det var ju riktigt kul. Barnsligt, hysteriskt men kul. "Masked Singer"alltså. :-D Och jag är helt övertygad om vem som döljer sig bakom "Trollkarlens" mask…Guldboll och skada…kan bara vara en…eller hur? ;-)

Vi förlorar något i natt…en hel timme…men vi får "tillbaka" den i höst…hm…? 
Vi flyttar fram….

Och en sak till: Earth Hour kl 20.30 till 21.30 ikväll! Du vet vad vi ska göra, eller hur? 
"Släck för vår enda planet" <3 Världens största klimatmanifestation. I år även för alla miljontals krigsdrabbade människor. 

Ta hand om Dig! 

Kärlek
♥️

Taggar: #sommartid#earthhour#minnen#berörande#solros#tulpaner#penseer;

Kommentera inlägget här :