25 mars

publicerat i Allmänt;
Fredag 25 mars 2022
Jungfru  Marie bebådelsedag (firas i Svenska Kyrkan på söndag) Kallas även Vårfrudagen.
Våffeldagen 
 

(null)
"Min Maria". 
Jag har skrivit förr om detta med bebådelsen så jag konstaterar  även i år att jag inte vet vad jag ska tro. Och att det för mig inte känns viktigt att förhålla mig till detta. Men jag tycker att Maria är en intressant person. 



(null)
Mats Hermanssons ikon. 

Var helt slut igår kväll. Två rysare på rad. Med underbara resultat. Vad jag pratar om? Hockey och fotboll. Förstås. :-) Med facit i hand är det värt all nervositet och spänning ;-) 

Det har hänt en positiv sak i stans elithockey. Nu kommer det betydligt fler åskådare på damhockeyn! Från ca 200 per match till över 2500!!! :-). 

Det har börjat blåsa upp igen. Den ännu svala vinden kändes när vi var ute på promenad. Men det är varmt, rejält varmt. Svårt att veta vilken jacka man skulle ta på sig.  Det blev vinterjackan. Solen skiner från en alltmer molnig himmel. Det känns som om en förändring är på gång. Den där "snösmockan" man talar om, kommer den hit? Kallare blir det i alla fall. Men jag såg en rubrik som sa: "varmaste mars månad på hundra år"!  Det låter ju mysigt men samtidigt kommer den där tanken om klimatförändringarna….men just nu njuter jag…lever upp…:-) 

(null)
Blommor på balkongen. Vackra penséer. 

Vi har fått "gamla amaryllis"av en granne. De ska planteras i jorden ute i torpet. Spännande. :-)


(null)
Dagens solrosor. "Flickan med solrosorna" Michael Ancher 1893. 

Äter du våfflor idag? 
Det är fredag och jag tillönskar dig en fin helg! 
Glöm inte att vi går över till sommartid natten mot söndag. 

"Man ska inte gamla till sig"
Dagny Carlsson 
<3

Vårsol
♥️



Taggar: #mariebebådelsedag#vårfrudagen#våffeldagen#hockey#fotboll#damhockey#publikrekord#värmerekord#penseer.#solrosor#sommartid;

Kommentera inlägget här :