Att så nytt i orostider

publicerat i Allmänt;
Söndag 6 mars 2022

(null)
Den här tavlan är några år gammal. Jag tror inte att jag gett den något namn. Den var så märklig att måla. Det var så många "typer" som ville vara med och alla jag såg fick vara med. Förra året, när jag tittade på den, kände jag att den handlade om pandemin, kaoset. Nu känner jag att den handlar om: kriser. Klimat, pandemi och krig… Änglafiguren längst upp, vem är hon? Finns det skydd? Räddning? 
Jag hoppas och tror det…om kärlek, ljus och förnuft får råda…

—~~~~~~~

Vi har börjat så växter.  Inomhus så klart. Det är en speciell känsla att så och plantera i såna här orostider.Att låta livet återfödas. Att tro på livet. 


"Även om jag visste att jorden skulle gå under i morgon, skulle jag plantera ett äppelträd idag"

 - Martin Luther - (?)


——————
Det är inte alltid lätt att tro på godheten. Inte när ondskan grinar en i ansiktet. Som bilderna på Ukrainas barn… skadade, dödade, rädda…hos despoten finns inget uns av barmhärtighet att hitta….och ingen nåd…
Det gör så ont…

(null)
Solrosen. Ukrainas landsblomma. <3

Paralympics pågår. I skuggan av allt. Igår hissades Ukrainska flaggan flera gånger då de ukrainska idrottarna vann flertal medaljer. Bl a guld.silver, brons i skidskyttesprinter för herrar med synnedsättning.  :-) Grattis! 

Idag gick Vasaloppet. På herrsidan vann Norge för tionde året i rad! De kan det här med långlopp de! :-) 
Även på damsidan blev det norskt i topp. Med ny rekordtid. Vad säger man? Grattis! Så klart. :-).       
——————    

Det här inlägget svajar mellan hopp och förtvivlan. Precis som jag gör. Försöker träna tillit….det har aldrig varit så svårt som nu…men  Hoppet får inte dö!!!!
Det samlas in pengar på alla möjliga sätt. Hjälporganisationerna gör allt de kan för att nå fram. Demonstrationer och sanktioner. Regeringar samarbetar för att hitta lösningar. Länder öppnar för flyktingmottagning. Listan på det som faktiskt görs är lång…Tillit! Hopp! 

Må din vecka bli solig och fylld av hopp!  <3

Hoppfullheter
♥️








Taggar: #att#så#orostider#vasaloppet#hoppet#plantera#tavlan#solros#ukrainasbarn#ondskan#detsomgörs;

Kommentera inlägget här :