Valborgsmäss

publicerat i Allmänt;
Söndag 30 april 2023
Valborgsmäss 

(null)
Glad Valborg! :-)

Någon majbrasa bjuder inte den här kommunen på i år men väl körsång och lite annat. Det spelar ingen roll för min del, jag har blivit så gammal nu så jag undviker att stå ute och frysa :-D Men lite saknar jag den allmänna festyran på sista april som råder i Uppsala. :-) Man firade ju lite olika, beroende på var i livet man var. Som ung och student på ett sätt, som barnfamilj på ett annat. Och nu "borde" jag väl stå i backen vid Carolina Redviva med gulnad studentmössa. :-) Nix. Inte i år. Och det känns inte alls fel. :-)

Jag är väl medveten om de negativa delarna i festandet. Fylla, våld och ensamhet  (utanförskap) som i värsta fall kan leda till självmordsförsök. Våren kan vara kravfylld. Man ska vara så glad och lycklig! 

(null)
Den har inte gulnat :-) 

(null)
Balder bryr sig inte om vilken dag det är. Mat, kärlek, promenader, lek, vatten och sömn… så är behoven uppfyllda, helg som vardag <3

Och kungen fyller år. Grattis! Vinka åt folket! :-)

"Valborg är en mycket gammal högtid, som kom till Sverige från Tyskland någon gång under medeltiden. Eldarna var tidigt ett inslag i denna skyddande fest, liksom ungdomstemat.  Dess ursprung är katolskt, och firas till minne av det tyska helgonet Walpurgis." (Nordiska museet)

Vi får hoppas att "vintern rasat ut" nu. 

För mig är valborg, numera, ett firande av våren. Naturens återuppståndelse! Det kan man fira lugnt och fint. En promenad i skog eller park t ex. 
Vi skålar för våren! Går bra med Ramlösa! :-) Var rädd om Dig! 

Skål för våren (och Walpurgis)! 
♥️

Taggar: #valborgsmäss#eldar#studentmössa#walpurgis#lugnt#skål;

Kommentera inlägget här :