Häxringar och bronsmedalj

publicerat i Allmänt;
Lördag 19 augusti 2023

Jaaa! Brons! Och oj vad spännande det blev. Grattis och tack alla härliga tjejer!!! Ni är så fantastiska!!! Och ni är så värda att firas!! Men det kanske inte blir något firande???På grund av säkerhetsläget…
(null)
<3 <3 <3

(null)
Skönt att mysa i solen <3

För några dagar sen la jag upp en bild på en häxring här i bloggen. Jag visste inte då att det kallades häxring när svampar växer i en cirkel i gräsmattan. Tack till den läsare som upplyste mig om detta :-)
"Häxring, eller älvdans som det också kallas, är namnet på fenomenet när svampar växer i märkliga cirklar i skogen eller på gräsmattan. Det uppstår när svampen får fäste i marken och mycelet växer som en expanderande cirkel. I takt med att näringen i jorden förbrukas sprids den utåt. Detta leder till att fruktkropparna dyker upp längst kanten på cirkeln eftersom mitten är mer näringsfattig."
Från "Tänk om"
(null)
Här är bilden igen

(null)
Söt, liten, Solros
Och solros ja. Ukrainas president med fru är på besök i Sverige. Han ska träffa regeringen och kungaparet. Han vill personligen tacka för allt stöd. :-)

(null)
Jag skrev ju häromdagen om hur bra det är att promenera. Det tyckte tydligen filosofen Kirkegaard också ;-)  Hittat på Facebook. 

(null)
Visst är de söta de små ekollonen :-)

(null)
Sjön igår kväll. Lugnare vatten men fortfarande översvämmat. 

Hoppas att Du har en fin lördag! 

Kärlek
♥️

Taggar: #häxringar#brons#tacktjejer#ekollon#solros#promenera;

Kommentera inlägget här :