Året var 2023

publicerat i Allmänt;
Fredag 29 december 2023

(null)
Angående gårdagen…och det jag skrev då…

Året var 2023
Det var en herr K-son som var statsminister i landet Sverige. En svag statsminister i en svag regering som lämnat över makten till ett fjärde parti. De hade ett avtal. 
De fortsatte den nedmontering av välfärd och klimatpolitik som de startat året innan. Gängvåldet fortsatte, allt yngre, t o m barn, mördades.Och barn mördade… De rika blev allt rikare och de fattiga allt fattigare. Rasismen blev alltmer vedertagen. 
De fruktansvärda krigen och konflikterna i världen fortsatte. Mot slutet av året startades ett krig i Mellanöstern. Då stoppade regeringen biståndet till det hårt drabbade Palestina…
Politiskt känner jag att året var en skamfläck i landets historia. Och det innebär också en stor sorg för många och en stor oro inför framtiden. 

Det är min åsikt om det gångna året. Du har kanske helt andra åsikter och upplevelser. Det är som det ska vara i en demokrati. 


(null)
Ljus i mörker

Personligen har året varit ett ganska bra år. Sommaren var lite väl regnig men jag drabbades inte personligen så hårt.  Sensommar och resan till Gotland var höjdpunkten. Kontakten och möten med familj, släkt och vänner är också en höjdpunkt. Liksom allt vi vandrat, promenerat, njutit av naturen…vi är välsignade maken och jag och mycket tacksamma över vårt gemensamma liv. 

(null)
Närbild. Vacker hyacint. :-)

Jag hoppas att Du har haft ett bra år på många sätt.  Att livet är en blandning av sorg och glädje och en del mittemellan är ju ett faktum. Vi får inte vara rädda för att bry oss om varandra. Jag ska nu fundera lite på vad jag vill ta med in i det nya året och vad jag vill lämna bakom mig. Inga löften men önskningar. :-)

Det är fredag så: Trevlig helg! Som avslutas med ett Gott Slut och ett förhoppningsvis Gott Nytt År! :-)

Bry sig om
♥️






Taggar: #åretvar#svagt#politiskt#oro#krig#personligt#bra#hyacint#ljusimörker#helg;

Kommentera inlägget här :