Stjärnljus

publicerat i Allmänt;
Fredag 6 januari 2023
Trettondagen
Baltsar, Kaspar och Melker har namnsdag. 

(null)
De tre vise männen på ett vackert julkort.De följer stjärnan och hittar Jesusbarnet. Ingen vet om de bara var tre. Det finns de som säger tolv. Bibeln säger inget om antalet. Man har tytt antalet gåvor, guld, rökelse och myrra, till antalet män. Och vilka var männen? Astrologer? Kungar? … Ingen vet. Men legenden lever. 

(null)


(null)
Periodvis snöar det här. Stora flingor och små dansar i den kraftiga vinden. En fågel har burrat upp sig, sittande i trädet. 

(null)
Troligen syns inga stjärnor på himlen ens i kväll med tanke på molntäcket som parkerat sig här. Men vi vet att stjärnorna är där. Att följa ljuset…ja, det är viktigt. Vi behöver våra ledstjärnor. Ledstjärnor kan ju t ex vara goda ledare, kloka människor, sanningar, din egen inre röst, din egen ljusa övertygelse…ljuset i ditt liv. Vi famlar, vi irrar, vi lider…allt känns mörkt och hopplöst…så plötsligt: stjärnklart, stjärnljus, en strimma ljus, ett stilla hopp! :-)

Om bland tusen stjärnor
någon enda ser på dig,
tro på den stjärnans mening,
tro hennes ögas glans.
Du går icke ensam.
Stjärnan har tusen vänner;
alla på dig de skåda,
skåda för hennes skull.
Lycklig är du och säll
Himlen dig har i kväll.

av Carl Jonas Love Almqvist.

<3


Många är ute och reser idag. Söderut och västerut (från min del av landet) är det en del trafikproblem. Kör lugnt! Anpassa hastigheten till väglaget som polisen brukar säga. 

Det är långhelg. Så jag önskar Dig god fortsättning!
I morgon är det fullmåne! 

Ledstjärna
♥️


Taggar: #stjärnan#ledstjärnan#guld#rökelse#myrra#trettondagen;

Kommentera inlägget här :