Midsommar

publicerat i Allmänt;
Fredag 23 juni 2023
Midsommarafton
(null)
Just midsommartid är magisk. Känner jag. Kan inte förklara riktigt varför eftersom det är en känsla. Det är väl ljuset, naturen, dofterna… Det är en sån sinnrik tid. 
(null)
Alla midsommarblomster är inte lila/rosa,
den här är nästan vit. Vacker! 
(null)

Jag vet inte vad det är för fågel som sjunger så vackert under natten. Ett drillande läte som växlas med ett kvittrande. Fönstret mot baksidan står öppet och fågeln ( eller fåglarna) börjar sin drill vid 23.30, tar sen en paus och börjar igen vid 01.30. Vi har haft en familj grå flugsnappare (tror vi) i holken i björken, men de är utflugna nu. Kanske en eller flera av dem? Går inte att se dem i björkens täta lövverk. :-)

(null)
Fick till slut ihop en någorlunda midsommarbukett. Det är så torrt att blommorna vissnar. Om de ens orkar slå ut.  Så sorgligt. Och oroväckande. 

Igår kväll gjorde jag något jag inte gjort på många år. Spelade yatsi! Och vi hade så himla kul. :-) 

Lägger du sju sorters blommor under kudden i natt? :-) Inte jag, jag firar 36-årig bröllopsdag i morgon och även om jag inte frågat maken om han vill fortsätta vid min sida, så vill i alla fall jag ;-)

Lunchen avklarad. Sen blir det fika, kladdkaka, jordgubbar och glass. Inte alls lika varmt idag. Mörka moln men det ska inte bli regn. En dag att få lite återhämtning från hettan. Andas. :-)

Var du än är, vad du än gör, önskar jag Dig allt gott denna midsommarafton. 

Vi har ingen midsommarstång men man kan ju dansa ändå. :-) "Små grodorna, små grodorna…" :-)

Till sist. Bästa midsommarsången. Magisk och trolsk:
"Du lindar av olvon en midsommarkrans
Och hänger den om ditt hår Du skrattar åt mångubbens benvita glans Som högt över tallen står
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn I långdans, i språngdans på glödande järn I natt är du bjuden av dimman till dans Där Ull-Stina, Kull-Lina går
Nu tager du månen från Blåbergets kam Att ge dig en glorias sken Och ynglet som avlas i gölarnas slam Blir fålar på flygande ben Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor Där Ull-Stina, Kull-Lina, Gull-Fina bor I natt skall du somna vid Svartrama damm Där natten och mossan är len
Du lindar av olvon en midsommarkrans Och hänger den om ditt hår Du skrattar åt mångubbens benvita glans Som högt över tallen står
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn I långdans, i språngdans på glödande järn I natt är du bjuden av dimman till dans Där Ull-Stina, Kull-Lina går"

(null)



Glad midsommar och skål för sommaren!
♥️

Taggar: #midsommarafton#magisk#fågeldrill#dans#blommor#midsommarblomster#skål;

Kommentera inlägget här :