Försommar

publicerat i Allmänt;
Söndag 21 maj 2023
21 maj - Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling. 
Låter som något som är väldigt viktigt! Med den politik som råder nu är jag rädd att "kulturell mångfald" något vi akut måste värna om! 
 

Solen sken, det blåste en varm vind. Maken och jag och jodå, även Balder, var på överraskningsfest igår. Vi var inte med hela tiden, det var ungdomarnas fest. ;-) Sonen var minst sagt överraskad när ögonbindeln togs av och vi stod där på hans altan och sjöng ja må du leva! Släkt och vänner, nya som gamla. Wow! För mig var det också en högtidsstund att träffa mina fina halvsystrar och ungdomar, numera vuxna, som jag känt sent de var barn. :-)
(null)
Nu är det försommar! Äppelträden börjar blomma. :-)

(null)
Pingstliljorna har slagit ut! <3
Gullvivan blommar också. Svår att fota bara.  :-)

(null)
Petuniorna växer på sig. :-)
(null)
Rödvinbärsbusken blommar :-)

Levnadsförhållandena är lite olika i vårt avlånga land. Här är torrt och risk för skogsbrand. Längst upp i norr är det orangea och t o m röda varningar för höga flöden. Bilderna från översvämningarna får mig att tänka extra mycket på alla drabbade. 
Jag vet att det är naturkatastrofer på olika platser i hela världen men jag skriver om de svenska. Inte för att jag inte bryr mig, utan mer för att jag känner att det räcker så. 

(null)
Även det gamla äppelträdet har knoppar. <3

 Ännu en försommarvecka ligger framför oss. En vecka som avslutas med pingst och mors dag! :-)
Må solen på Dig lysa! 

Försommarglädje
♥️

Taggar: #försommar#glädje#äppelträd#blommor#överraskningsfest#vädervarningar;

Kommentera inlägget här :