Måne och sol

publicerat i Allmänt;
Söndag 19 november 2023

Detta datum har många teman. Bl a: Internationella mansdagen, Internationella toalettdagen, Världsdagen mot barnmisshandel, Amaryllisens dag….

(null)
Månen igår kväll…lyste så starkt. 

Det är minus 10 grader ute när vi tar vår lunchpromenad. Vinden är kallare idag. Det känns i ansiktet. Jag drar upp halsduken över haka och mun. Men det är ändå skönt att röra på sig. Och det är inte halt! Efteråt känns det bra med en kopp varmt te och några pepparkakor. :-)
(null)
En vacker svan låg i kanalen och putsade sina fjädrar. <3

Läser idag att den nästan militanta trenden att "späka sig till hälsa" blir alltmer ute. Nu vill vi få njuta och unna oss. Pendeln slår ju alltid tillbaka men måste den nya trenden ha inslag som rökning t ex? Det är ju bara dumt. Jag är inte trendkänslig, har väl alltid varit lite "ute". :-D Men ändå, som alla, har jag nåtts av budskap fullt med pekpinnar och dåligt samvete. Som många villigt delar med sig av och en del t o m tjänar pengar på. Självklart ska man sköta om sin hälsa. Både den fysiska och den psykiska och vill jag tillägga den andliga. Men med det som känns personligt bra och rätt. Och det är aldrig fel att söka hjälp om man vill  och behöver det. Det finns ju seriös hjälp :-) Eller vad känner och tycker Du? 
(null)
;-)

(null)
Solen, en lite kall novemberdag. :-)

Dagens ord:
"Demokratins svaghet är att vi värnar det fria ordet, och det är viktigt, samtidigt får vi se upp - det är så lätt att förväxla det fria ordet med propaganda. Gränsen är mycket skör, det är bara en tunn hinna som skiljer dem åt."
- Hedi Fried -
Förintelseöverlevare. Idag är det ett år sen hon dog, 98 år gammal. 
Hon hade en önskan om att "de goda krafterna skulle vinna".
Och så svek U K henne..

(null)
Skönhet…

Söndag eftermiddag. Solen går ner 15.10. Dagarna är korta men det kommer ljusare tider. Till dess tänder vi ljus. Håller oss varma. Och är rädda om varandra. 

Dagens ljus:
tänder jag för Dig som ville titta in här idag! Tack <3

Kärlek
♥️

Taggar: #sol#måne#svan#pekpinnar#trend#svek#detgoda;

Kommentera inlägget här :