Söker trygghet

publicerat i Allmänt;
Tisdag 17 oktober 2023


(null)
Lugnet, solen, ljuset… Eftermiddag för några dagar sen. 
Den inte så snygga byggnaden på bilden rymmer något behjärtansvärt: Erikshjälpens secondhand. :-)

För många år sen målade jag tavlan "Vila under en änglavinge". En liten tavla om att söka trygghet när det känns som om vi rycks upp med rötterna och som om jorden snurrar för fort. Den känns så aktuell nu. Och det behöver inte vara ett barn som vilar där, det kan lika väl vara en vuxen. 
(null)
Vi söker trygghet. Vi söker vila från allt det hemska som sker i världen. Vila, om så bara för en kort stund…

Det som hände igår kväll… terror och död…oskyldiga… vi anade att något skulle ske, men vi visste inte när, hur, var… vi vet att vi provocerat och retat upp våldsamma, hämndlystna krafter…Och med "vi" menar jag inte medmänskliga, kloka, svenskar i alla kulörer och olika bakgrund. 
Var och en får dra sina egna slutsatser men måtte inte hatet mot muslimer öka…extremism finns överallt. Oskyldiga drabbas. Polarisering föder hat, hat föder våld, våld föder död…den eviga våldsspiralen. Vi måste ut ur den! 
Våra tankar nu får gå till offren och deras anhöriga. 

Att komma ihåg: det finns fredsrörelser överallt, det finns samarbeten, men finns det tillräckligt med kloka, medmänskliga politiska ledare? 

Det var mina tankar det. Mina känslor. Kanske känner och tänker du lika eller så har du andra tankar. Dela gärna med dig. :-)

(null)
Låt ljuset och höstens palett färga din dag <3

Änglavakt
♥️



Taggar: #våldsspiralen#hatet#offren#änglavinge#trygghet#vila#höstpaletten;

Kommentera inlägget här :